Âyurvedische lichaamsbehandelingen

Abhyanga- en Marmamassage

 

Een Âyurvedische massage reinigt, ontspant, voedt en balanceert zowel het fysieke lichaam, de emotionele toestand als de geest. Vermoeidheid en stress wordt bestreden en de vitaliteit van het lichaam wordt bevorderd. De zachte strijkbewegingen zetten het lichaam aan tot het afvoeren van afvalstoffen en stimuleren lymfesysteem en bloedsomloop.

 

De massage werkt diep ontspannend en versterkend op het zenuwstelsel en de specifieke medicinale olieën waarmee ik werk worden vooral ingezet ter behandeling van pijn of spanning, overbelasting, onrust, krachteloosheid, hoofdpijn, slapeloosheid, vermoeidheid, angsten, reuma, depressie enz. Âyurvedische kruidenoliën werken aanvullend en zijn geen vervanging voor de klassieke geneeskunde.

 

Tijdens een behandeling wordt er aandacht geschonken aan de Marmapunten (107); dit zijn acupressuurpunten of kruispunten waar specifieke weefsels elkaar ontmoeten (bloedvaten, zenuwen, gewrichten, botten, pezen, spieren). Waar de energie verstoord is, geven deze punten aan de oppervlakte blokkades.

 

Er zijn ook cadeaubonnen verkrijgbaar.

Âyurveda = de kennis hoe te leven in evenwicht met je oorspronkelijke Zelf

 

Âyurveda bestaat uit de woorden "âyus" wat betekent leven" of "levensprincipe", en "veda" dat "kennis" betekent. Deze Vedische Wetenschap wordt vertaald als "de kennis van welke kwaliteiten levens/ gezondheidsbevorderend zijn".

 

Als Âyurvedic Technican® ben ik geschoold in anatomie, filosofie van Âyurveda, de 6 wijsheidsscholen, de 5 elementenleer en de praktische toepassing van Âyurveda in het dagelijkse leven, in het geven van advies over voeding en leefwijze en in de klassieke, uit de pancha karma afkomstige technieken zoals de Abhyanga- en Marmamassage.

 

Ieder is uniek en heeft andere zaken nodig op om in evenwicht te blijven. Onze dagelijkse routine, beweging, voeding, stress, maar ook verdriet, angsten, enz. brengt ons weg van onze eigen Natuur en hierdoor ontstaan er klachten. We voelen ons dan niet meer 'in ons Element' of onrustig. Onrust is op zich een mooi woord dat je ook kan lezen als "het niet rusten in het Zelf". Âyurveda is de oudste geneeskunst ter wereld en tevens een natuurtraditie; ze leert de mens weer in harmonie te leven met het natuurlijke Zelf.

 

De verbinding die je kwijt lijkt te zijn, zij het met je lichaam, je denken, je gevoel - of met de natuur, de ander, of met Kracht, Begrip, Visie of met Stilte - tracht ik door zorgzame begeleiding, oefeningen en adviezen te herstellen. Âyurvedische coachings boekt u los van de massages. Prijzen zie contact.

Prijzen en praktische info rond de behandeling

 

90min, Abhyanga en marma-massage (90€) = VOLLEDIGE behandeling van het lichaam. Er wordt gestart met een diepgaande massage van de achterzijde: voeten, benen, rug, armen, nek- en schouders en achterkant hoofd - gevolgd door massage van de voorzijde: benen, opnieuw de voeten, armen, borst/buik (mannen), handen, hals-, nek - schouders - gelaat en hoofd incl. de belangrijkste marmapunten en energetisch werk.

U bent hier in totaal 105min (1u45min). Te boeken los van een coaching.

 

Draag een slip of tanga (mannen dus geen boxershort). Draag niet je beste kledij want na de massage is vaak nog niet alle olie geäbsorbeerd. Zorg dat je sokken bijhebt voor na de massage en een sjaal/muts voor je hoofd.

Drink in de uren erna voldoende water zodat afvalstoffen goed afgevoerd kunnen worden. Vermijd inspanningen en neem tijd voor rust of slaap.

Best is pas de ochtend erna te douchen. Laat ook de dagen erna alles fysiek en mentaal verder inwerken en voel wat wenst los te komen.

 

Per dag geef ik max. 1 behandeling (!) naast de coachings die ik geef.

Hier dus geen bandwerk maar kwalitatieve aandacht. Ik wissel ook al mijn sessies met bewuste stilte en rust af. Âyurveda adviseert om dagelijks aandacht te schenken aan de geest in de vorm van meditatie, stilte, ontspanning - aan het lichaam in de vorm van yoga, oefeningen, juiste voeding en dagelijkse oliemassage om 'knopen' te vermijden.

Lees hier een artikel (Metro, 25/01/2018) over de voordelen van âyurveda.

Aanvullende Workshops

 

Herbrondag: Relaxatie & Meditatie & Yoga & Âyurveda 28/04/2018 van 08u45-16u

 

zie ook de andere pagina's voor meer workshops & practica per onderwerp.

 

 

Aanvullend lichaamswerk op maat

 

Als Naturopaat heb ik ook nog andere opleidingen gevolgd met als doel de mens terug te kunnen geven aan zichzelf.

Voor mensen die een drempel ervaren tot de begeleiding of de massages, bied ik daarom ook lichaamswerk en reiki aan.

Via een zacht contact op de kledij (je ligt onder een deken) en zonder woorden, werkt dit ondersteunend om de connectie met jezelf, het lichaam, rust, zachtheid en geleidelijk ook met de ander te herstellen. Een behandeling duurt 1u en kost 48€.

 

Naast de âyurvedische natuurtraditie ben ik ook geschoold in andere natuurtradities (Keltisch en Siberisch Sjamanisme). U hoeft geen rare zaken te verwachten, integendeel, ik leg u de leer uit van de Natuur en van uw eigen Natuur zodat u weer leert leven in Verbinding. Elk jaar is er ook een intensieve groeigroep:

 

Jaarlijkse intensieve groeigroep waaraan telkens maximum 9 mensen kunnen deelnemen

SOFIE VAN MENSEL

 

Stress- en Mindfulnesscoach

Erkend Yogaleraar

Erkend Naturopaat / Âyurvedic Technician®

BTW BE 0820.900.904

IBAN BE98 7805 9067 0193

 

Lid van beroepsverenigingen:

Yogafederatie lidnummer 2009/026

Naturopathica lidnummer 225 N10 80

CONTACTGEGEVENS

 

Per-Neser

Huis van het Innerlijke Vuur

Gestelstraat 52

2250 Olen

Praktische info en parking (download)

 

 

0494/84.34.31 (12u-13u op weekdagen)

info@per-neser.org

Mail me om de nieuwsbrief te ontvangen.

Alle activiteiten in groep staan ook op Facebook