Âyurvedische lichaamsbehandelingen

Lichaam en geest in verbinding

 

Een Âyurvedische massage reinigt, ontspant, voedt en balanceert zowel het fysieke lichaam, de emotionele toestand als de geest. Dit ware ritueel (warme olie, warme ruimte, warme handdoeken en tafel) brengt lichaam en geest tot diepe rust en dichter bij elkaar, zodat emotionele/fysieke blokkades gemakkelijker losgelaten kunnen worden. Vermoeidheid en stress wordt bestreden en de vitaliteit van het lichaam wordt bevorderd. De zachte strijkbewegingen zetten het lichaam aan tot het afvoeren van afvalstoffen en stimuleren lymfesysteem en bloedsomloop. Alle weefsels (spieren, pezen en gewrichten) worden door de olie gevoed en knopen kunnen zo zacht loskomen.

 

Tevens wordt er aandacht geschonken aan de Marmapunten (107); dit zijn acupressuurpunten of kruispunten waar specifieke weefsels elkaar ontmoeten (bloedvaten, zenuwen, gewrichten, botten, pezen, spieren). Waar de energie verstoord is, geven deze punten aan de oppervlakte blokkades.

 

Er zijn ook cadeaubonnen verkrijgbaar.

Ayurveda helps the healthy person to maintain health and the diseased person to regain health.

 

Âyurveda bestaat uit de woorden "âyus" wat betekent leven" of "levensprincipe", en "veda" dat "kennis" betekent. Deze Vedische Wetenschap wordt vertaald als "de kennis van welke kwaliteiten levens/ gezondheidsbevorderend zijn". Als Âyurvedic Technican® ben ik geschoold in anatomie, filosofie van Âyurveda, de 6 wijsheidsscholen, de 5 elementenleer en de praktische toepassing van Âyurveda in het dagelijkse leven, in het geven van advies over voeding en leefwijze en in de klassieke, uit de pancha karma afkomstige technieken zoals de Abhyanga- en Marmamassage. U kan bij mij terecht voor diepgaande begeleiding vanuit de âyurvedische levensleer. Zie onderaan. En voor lichaamsbehandelingen.

 

Het onderscheid met andere massages is eerst en vooral dat ik geen bandwerk doe. Per dag geef ik max. 1 behandeling naast de coachings die ik geef. Ik wissel ook deze coachings met bewuste stilte en rust af.

Dit zorgt ervoor dat mijn energie in evenwicht is en dat ik vanuit die rust en aandacht gedurende 1,5u uw lichaam kan behandelen. Ik wens u immers graag volledig in verbinding weer naar huis te sturen.

De massage werkt diep ontspannend en versterkend op het zenuwstelsel, stimuleert het zelfherstellende vermogen en de specifieke medicinale olieën waarmee ik werk, worden vooral ingezet ter behandeling van chronische pijn of spierspanning, mentale of fysieke overbelasting, onrust, krachteloosheid, slapeloosheid, hoofdpijn, chronische vermoeidheid, angsten, uitputting, reuma, depressie en gewrichtspijnen.

Âyurvedische kruidenoliën werken aanvullend en zijn geen vervanging voor de klassieke geneeskunde.

Bij chronische klachten of gewoon preventief ter versterking van de immuniteit, de algehele gezondheid en voor het bewaren van een gezonde geest in een gezond lichaam!

Prijzen en praktische info rond de behandeling

 

90min, Abhyanga en marma-massage (90€) = volledige behandeling van achterzijde: voeten, benen, rug, armen, nek- en schouders - gevolgd door massage van voorzijde: benen, voeten, armen, borst/buik (mannen), handen en inclusief volledige behandeling van hoofd-, gelaat-, hals-, nek - schouders incl. marmapunten en energetisch werk. Reken nog op +/- 15 min extra dat je hier bent (totaal dus 1u45min). Een massage boek je los van een coaching, zo weet je dat de gehele tijdsduur besteed wordt aan 'herbronning'.

 

Draag niet je beste kledij want na de massage is vaak nog niet alle olie geäbsorbeerd. Doe een slip of tanga aan (mannen dus geen boxershort).

Drink in de uren erna voldoende water zodat afvalstoffen goed afgevoerd kunnen worden. Vermijd inspanningen na de behandeling zelf en neem tijd voor rust. Best is pas de ochtend erna te douchen. De kruiden kunnen tot een week verder inwerken. Laat ook de dagen erna alles fysiek en mentaal verder inwerken en voel wat wenst los te komen.

 

Âyurveda adviseert om dagelijks aandacht te schenken aan het lichaam in de vorm van losmakende oefeningen, juiste voeding voor geest, lichaam en ziel en dagelijkse oliemassage om 'knopen' te vermijden.

 

Lees hier een artikel uit Metro (25/01/2018)

Aanvullende begeleiding vanuit Âyurveda, of lichaamswerk op maat

 

Ieder is uniek en heeft andere zaken nodig op fysiek, mentaal en emotioneel vlak om in evenwicht te blijven. Onze dagelijkse routine, beweging, voeding, stress, maar ook verdriet, angsten, enz. brengt ons weg van onze eigen Natuur en hierdoor ontstaan er klachten. We voelen ons dan niet meer 'in ons Element' of onrustig. Onrust is op zich een mooi woord dat je ook kan lezen als "het niet rusten in het Zelf" of in de aangeboren balans tussen de dosha's. Âyurveda is de oudste geneeskunst ter wereld en tevens een natuurtraditie; ze leert de mens weer in harmonie te leven met het natuurlijke Zelf.

 

Als Âyurvedic Technican® ben ik geschoold in anatomie, filosofie van Âyurveda, de 6 wijsheidsscholen, de 5 elementenleer en de praktische toepassing van Âyurveda in het dagelijkse leven, in het geven van advies over voeding en leefwijze en in de klassieke, uit de pancha karma afkomstige technieken zoals de Abhyanga- en Marmamassage.

  • Ik werk volledig op maat van uw zoektocht en reik levens-, denk-, beweeg- en specifieke adviezen aan.
  • De verbinding die je momenteel kwijt lijkt te zijn, zij het met je lichaam, je denken, je gevoel - of met de natuur, het universum, de ander, of met Kracht, Begrip, Visie of met Stilte - tracht ik door zorgzame begeleiding, oefeningen en adviezen te herstellen.

 

Ik gids je richting een juiste Voeding en Beweging:

  • We voeden ons immers niet enkel met eten (fysiek), maar ook met gedachten (mentaal), gevoelens (emotioneel), en hebben ook stilte, vertrouwen, overgave (spirituele voeding) nodig om ontvankelijk, creatief en heel te zijn.
  • Ook Beweging wordt erg ruim gezien; beweeg je genoeg, te veel of te weinig - welke vormen van beweging zijn goed voor jouw consitutie?

Idem voor de bewegingen van de geest en de emoties.

 

Prijzen zie contact. Als Naturopaat heb ik ook nog andere opleidingen gevolgd met als doel de mens terug te kunnen geven aan zichzelf.

Voor mensen die een drempel ervaren tot fysieke massage, bied ik daarom ook lichaamswerk en reiki aan.

Via een zacht lichaamscontact op de kledij (je ligt onder een deken) en zonder woorden, werkt dit ondersteunend om de connectie met zichzelf, het lichaam, rust, zachtheid en geleidelijk ook met de ander te herstellen. Een behandeling duurt 1u en kost 48€.

 

Naast de âyurvedische natuurtraditie ben ik ook geschoold in andere natuurtradities (Keltisch en Siberisch Sjamanisme). U hoeft geen rare zaken te verwachten, integendeel, ik leg u de leer uit van de Natuur en van uw eigen Natuur zodat u weer leert leven in Verbinding. Elk jaar is er ook een intensieve groeigroep:

 

Jaarlijkse intensieve groeigroep waaraan telkens maximum 9 mensen kunnen deelnemen.

SOFIE VAN MENSEL

 

Stress- en Mindfulnesscoach

Erkend Yogaleraar

Erkend Naturopaat / Âyurvedic Technician®

BTW BE 0820.900.904

IBAN BE98 7805 9067 0193

 

Lid van beroepsverenigingen:

Yogafederatie lidnummer 2009/026

Naturopathica lidnummer 225 N10 80

CONTACTGEGEVENS

 

Per-Neser

Huis van het Innerlijke Vuur

Gestelstraat 52

2250 Olen

Praktische info en parking (download)

 

 

0494/84.34.31 (12u-13u op weekdagen)

info@per-neser.org

Mail me om de nieuwsbrief te ontvangen.

Alle activiteiten in groep staan ook op Facebook