Groeigroep Wiel v/h Jaar: intensief jaartraject

Groeigroep: intensief jaartraject

"Hervind je Verbinding, Ritme en Kracht'


Elke 2 jaar kunnen max. 10 mensen inschrijven voor dit bijzonder groeitraject.

Meer dan 40u intensieve begeleiding (500€)
We starten weer opnieuw op 27 oktober 2019! (nog 3 plekken!)


Een prachtige zoektocht vol persoonlijke ontwikkeling en verbinding.

Vol mythes, folklore, oude wijsheden van natuurtradities, met ook steeds huiswerk :-)

Er wordt gefilosofeerd, gelachen, gemediteerd, gecreëerd, geïnspireerd, gewandeld, gedeeld, gesprongen, gegroeid!

Het kader is het Wiel van het Jaar - 8 bijzondere momenten in de oude natuurtradities die stonden voor verbinding en diep persoonlijk werk.


Ik begeleid intussen al sinds 2004 groeigroepen. Het is steeds een bijzondere ervaring, waar mensen achteraf vertellen diep veranderd te zijn en nog steeds met vreugde terugkijken op de maandelijkse bijeenkomsten. Je bent gedurende een jaar verbonden als een 'familie'. Samen ga je op weg...

Het is een prachtig traject dat me vaak zelf ontroert; voor mij is het leven volgens de Natuur en in Verbinding immers erg belangrijk. Als ik dan mensen zie openbloeien, veranderen, dingen in hun leven zie transformeren, zichzelf weer zie hervinden... Dan vind ik dit traject één van de dankbaarste dingen die ik als leraar 'mag' begeleiden. Verbinding met hoofdletter V.


Alle Natuurtradities staan voor een grote verbondenheid met dat wat de Aarde ons geeft; dieren, planten, stenen, bomen, mensen - alles is deel van het Grote Geheel en van onszelf. We moeten dit eren en dienen. Elk dier, elk symbool op je weg, elk levensmoment, elke ziekte - alles heeft haar reden en is de leraar. Je leert vanuit nieuwe ogen kijken naar jezelf en de wereld rondom en vind hierdoor nieuwe inzichten en groeikansen.


Wat zijn Natuurtradities? De voor-christelijke tradities waren bijvoorbeeld natuurreligies. Er zijn er wel meer dan 100 verschillende (Taoïsme, Boeddhisme, Shintoïsme, Sjamanisme, Hindoeïsme, het Keltisch Paganisme, Druïdisme…) Leven volgens de Natuur doet je niet enkel opnieuw stilstaan bij belangrijke cycli in de natuur maar ook ervaar je aan den lijve dat je deze cycli in jezelf ook steeds ervaart en doorloopt. Het Keltische jaar begon op 31 oktober (Sam'hain) en staat voor loslaten van dat wat je niet langer nodig hebt en het stellen van nieuwe doelen. Net zoals de natuur haar oude takken loslaat. Indien ze dat niet zou doen, komen er in de lente geen nieuwe scheutjes. Daarom start de groeigroep ook steeds, net zoals het Keltische Wiel, met Sam'hain en wordt dit onze eerste bijeenkomst. In de winter keren we naar binnen, alles verstilt - je merkt dat delen van onszelf wat donkerder worden maar dat is ok, immers in de duisternis worden de eerste zaadjes veilig geborgen en verwarmd. Rond WinterZonnewende/Yule keert het tij. De dagen worden weer lichter - ook wij zelf. Zo merk je dat je net als de natuur dezelfde evolutie doormaakt. Tot de lente (Imbolc) weer begint. De eerste sneeuwklokjes luiden deze lente in. We werken intussen verder aan onze doelen en groeien, doorheen Ostara richting Litha, de ZomerZonnewende. Hier zijn we in volle expansie en naderen we onze oogst. Lughnasadh. We plukken de vruchten in onszelf. Ook met Mabon is er nog een oogst. Daarna begint het einde van het Wiel en Sam'hain weer in zicht te komen. We gaan opnieuw bewust losmaken en loslaten - ook mekaar gezien het hele Wiel doorlopen werd... Dankbaar kijken we terug op een heel jaar vol transformatie....


Je krijgt telkens veel huiswerk om thuis mee aan de slag te gaan. Wie dit gemotiveerd allemaal in kaart brengt, groeit vanzelfsprekend sneller :-)

Vaak is het huiswerk best confronterend, maar minstens ook even fijn, er zijn doe opdrachten, beleefmomenten in de natuur, enz... We doen vele dingen ook op de momenten zelf in groep. Door de vragen die de deelnemers stellen, kan er nog veel dieper of specifieker op onderwerpen ingegaan worden, kunnen extra oefeningen tijdens de sessies aangereikt worden - en kunnen zelfs filosofische zijpaden of mystieke paden bewandeld worden.
Je hoeft ook niet meer te delen in de momenten van samenkomst dan je zelf wilt. De natuur groeit immers ook in stilte. Maar wanneer je gebruik maakt van feedback met je leraar, wordt de groeigroep en je eigen ervaring vanzelfsprekend nog intensiever en diepgaander. Je kan ook steeds bij mij terecht via mail.


Omdat er zoveel rond de Natuur gewerkt wordt en rond de Natuur in ons zelf (de eigen aard die niet altijd even productief is) geeft de Groeigroep een goede aarding. Wanneer je goed geaard bent, ben je rustig, blij, vol vertrouwen, stabiel, gezond en gevuld met kracht. Wanneer de aarding uit evenwicht is, is er onzekerheid, angst, het gevoel vast te zitten op bepaalde levensgebieden, en vaak is het denken, het lichaam en de algehele energie uit balans. Er zijn oefeningen rond lichaamswerk, je leert natuurmeditatie tot visualisatie- en onderbewustzijnswerk uit sjamanistische technieken, we werken telkens extra rond 1 chakraprincipe en elke les komt healing eveneens aan bod. Dit woord kan je heel breed zien. Helen van de eigen trauma's en kwetsuren, je ego, helen van Moeder Aarde, de ander, enz. Daarnaast wordt ook je creativiteit, verbinding met de natuur, de ander, het universum en met je eigen ritme hersteld. Zo hervind je je eigen unieke Melodie - en ontdek je je Talenten en Missie.


Praktische info over het traject:
We komen 9-maal per jaar samen - ongeveer elke 6 à 8 weken en telkens rond belangrijke overgangsmomenten of ankerpunten. We trachten hiervan 2 maal per jaar een hele dag naar het prachtige Wéris te gaan tijdens de equinoxen. Wéris is ons Belgische Stonehenge dat een prachtige natuur en energie herbergt. Dit geeft onvergetelijke herinneringen en smeed diepe banden met het landschap en geeft daarnaast diepe herbronning. Alle andere bijeenkomsten zijn hier in de zaal en in de natuur in de omgeving. De dagen in Wéris en op verplaatsing zijn vertrek 9u hier en retour hier 18u. De andere dagen zijn telkens van 14-17u30. Bedoeling is dat je minstens 8 van de 9 verplichte bijeenkomsten meedoet. Je kan immers altijd eens een keertje ziek vallen. Voor de uitstappen naar Wéris en de verrassingsuitstappen wordt een vrijwillige carpoolbijdrage gevraagd.
We rijden dan met 2 wagens en je neemt eigen lunch telkens mee. De namiddagen hier wordt thee en fruit, noten voorzien.


De data van samenkomst zijn:

  1. Samhain (begin van het wiel) (zondag 27 oktober 2019) van 9-18u
  2. Yule - WinterZonnewende (zondag 8 december 2019) van 14-17u30
  3. Imbolc (zondag 2 februari 2020) van 14-17u30
  4. Ostara/LenteEquinox (zondag 15 maart 2020) van 14-17u30
  5. Beltane (zondag 26 april 2020) van 14-17u30
  6. Zomer- Zonnewende (zondag 21 juni 2020) van 9-18u (Wéris)
  7. Lughnasadh (zondag 2 augustus 2020) van 14-17u30
  8. Mabon/HerfstEquinox (zondag 13 september 2020) van 14-17u30
  9. Samhain (Hallow'een, einde van het wiel) (zaterdag (!) 31 oktober 2020) van 18u-... Speciale avond- en afscheidsviering

Je kan je nu reeds aanmelden voor de Groeigroep. Slechts 10 mensen kunnen dit bijzondere traject volgen dus wees er tijdig bij.

Graag ontvang ik van jou een motivatiemail waarom je hieraan wenst deel te nemen. Nog 3 plekken zijn er vrij. 

SOFIE VAN MENSEL


Stress- en Mindfulnesscoach
Erkend Yogaleraar vanuit 2 grote tradities

Erkend Naturopaat & Âyurvedic Technician®


Gestelstraat 52 - 2250 O.L.V.-Olen

info@per-neser.org

BEROEPSVERENIGINGEN


Yogafederatie lidnummer 2009/026

Naturopathica lidnummer 225 N10 80BTW BE 0820.900.904

IBAN BE98 7805 9067 0193


Copyright 2010-2019