Mindfulness, Stress-en Zelfmanagement

Mindfulness, stress- en zelfmanagement

 

Zowel in je job als in de privésfeer is mentaal en emotioneel welzijn belangrijk.

Het zorgt ervoor dat je veerkrachtig, blij en in balans bent en handelt vanuit meer efficiëntie, structuur, rust, vertrouwen en relativeringsvermogen.

Sommige mensen doen daarom preventief aan één of andere vorm van onthaasting of lichaamswerk. Anderen gaan pas op zoek naar tips en adviezen in tijden van grote belasting, werkdruk, zorgen of vele prikkels. Je kan coaching zien als een vorm van persoonlijke ontwikkeling; je ontdekt hierdoor hoe je beter of bewuster om kan gaan met je job, je belastbaarheid, je lichaam en je relaties. Ook bepaalde zaken of levensvragen waar je op vastloopt, kunnen ontward worden.

 

Je wil immers vermijden dat de kruik zo lang te water gaat tot ze barst. Tot er meer druk is dan plezier, of meer vragen/zorgen dan blijheid. Van zodra je een gevoel van onrust ervaart, kan je dit zien als een uitnodiging om op zoek te gaan naar de oorzaak hiervan. Anders zou deze onrust zich mogelijk vroeg of laat kunnen verplaatsen van het denken, naar de emoties, naar het lichaam en zich vervolgens uiten via allerlei spanningsklachten:

 • nervositeit, slapeloosheid, angst, gejaagdheid, piekeren, overgevoeligheid, emotionaliteit, spierspanning, hyperventilatie, kortademigheid, spierpijn, hoofdpijn, maag- of darmklachten, hartkloppingen, vermoeidheid, verlaagde immuniteit, veranderingen in eetlust, stemming, sociale interacties, enz.
 • ook kan je, door niet goed voor jezelf te zorgen, overwerkt geraken, overspannen, tot zelfs opgebrand (burnout).

 

Kijken naar hoe je leeft, wat je werk en gezinsroutine is en ook specifieke denk-of reactiepatronen onder de loep nemen, kan het tij doen keren.

Even belangrijk is kijken naar wie je bent, wat je talenten zijn, je passies - deze inzetten en ontwikkelen is evenzeer nodig voor een (zinvol) leven in balans.

 

PRIVEBEGELEIDING

Voor wie op zoek is naar

 • de revalidatie van hogervermelde spanningsklachten of in de ondersteuning van burnout, pijn, spijsverteringsklachten, cvs/spasmofilie/fibromyalgie
 • een nieuwe routine, adviezen voor meer structuur en efficiëntie in je job, maar ook in jezelf vanuit bewust time-en zelfmanagement
 • een bewuste zelfzorg vanuit het leren eren van je grenzen / talenten / passies en jezelf ontwikkelen in een zinvolle richting (missie)
 • een betere communicatie en meer openheid om meer in harmonie te leven met jezelf, de wereld en de ander die anders is
 • andere manieren om om te gaan met perfectionisme of prestatiegerichtheid en te komen tot een vreugdevol leven met meer rust en ontspanning
 • het transformeren van onproductieve reactiepatronen (zowel, mentaal, emotioneel als fysiek)en te komen tot rust, geluk en gezondheid.

 

IN GROEP 'MINDFULNESS, DIEPE RELAXATIE, BASIS MEDITATIE'

Reeks van 5 lessen, telkens 1/maand gedurende 2u

 • Onze natuurlijke staat is ontspannen. Door mindfulness leer je weer vertrouwd worden met je lichaam, gedachten, gevoelens en met het nu.

Via verschillende technieken leer je onnodige spanningen op deze lagen te bevrijden en te komen tot een ontspannen en bewuste houding.

 • Diepe relaxatie, mindfulness en meditatie wordt stapsgewijs aangeleerd. Ook krijg je steeds huiswerk mee om de technieken te leren integreren.
 • Je ontdekt dat er een andere kwaltiteit van Zijn is. Een andere aandacht. Mogelijk ontstaat er een verlangen de oefeningen niet enkel maandelijks te komen verdiepen maar ook geleidelijk te integreren in je dagelijkse leven. Bij wijze van zelfzorg - of om even bewust afstand te nemen en te rusten in je zelf. Je levenskwaliteit verbetert; je ervaart meer stabiliteit, rust, helderheid, gelijkmoedigheid, enz.. Zie ook hier de flyer met meer info.
 • De reeks wordt twee keer gegeven in de loop van het schooljaar. Een eerste keer van september 2018 t/m januari 2019 ; elke derde donderdag van de maand: 20/9/18 + 18/10/18 + 15/11/18 + 20/12/18 + 17/01/19 telkens van 19u30 tot 21u30. Prijs is 75€ voor de 5 lessen.

Wordt herhaald van februari 2019 t/m juni 2019: 21/02/19 + 21/03/19 + 25/04/19 (uitzonderlijk 4e donderdag van de maand) + 16/05/19 + 20/06/19

 

OP AANVRAAG VAN UW VERENIGING, CENTRUM of BEDRIJF (zie contact)

Diploma's

Diploma Hoger Onderwijs

1998-2001 Graduaat A1 – Prof. bachelor Bedrijfsvertaler-Tolk - KHK Turnhout

 

Diploma Stresscoaching

2009-2010 Stresscoach (Managementschool CVA)

 

Bijscholingen:

 • 2009 Congres met thema's Body Language - Geweldloze Communicatie - het Enneagram (Kluwer)
 • 2010 Getuigschrift Time-management (VDAB)
 • 2010 Congres met thema's Doel(stelling)en optimaliseren - SMART - De Bedrijfsatleet/Energy Management - Gestructureerd Communiceren (Kluwer)
 • 2011 Studiedag PowerAssistant met thema's Optimalisering van je job en tijd - Moeilijk situaties aanpakken - Optimalisering Outlook - Snellezen -
 • 2012 Studiedag Presenteren 3.0 met thema's Stemtraining - Stress & spreekangst - Storytelling (Kluwer)
 • 2014 Congres met thema's Stress omzetten in energie - Versterk uw mentale weerbaarheid - Succesvol project- en eventmanagement (Kluwer)
 • 2015 Dagtrainingen Smart E-mail - Insights Discovery (organisatorisch en persoonlijk profiel)
 • 2016 Nog lopend Coaching bij Hoogsensitiviteit (Civas)

 

Voor alle andere diploma's op vlak van yoga, âyurveda en naturopathie zie de andere pagina's.

SOFIE VAN MENSEL

 

Erkend Yogaleraar

Âyurvedic Technician®

Stress- en Mindfulnesscoach

 

Gestelstraat 52 - 2250 O.L.V. Olen

info@per-neser.org

 

BEROEPSVERENIGINGEN

 

Yogafederatie lidnummer 2009/026

Naturopathica lidnummer 225 N10 80

 

 

BTW BE 0820.900.904

IBAN BE98 7805 9067 0193

© Copyright. 2010-2018