Mindfulness/Stresscoaching

Stress- , HSP-, en Mindfulnesscoaching

 

Stress wordt gedefinieerd als "de innerlijke spanning die ontstaat door de complexe wisselwerking tussen een individu en zijn omgeving". Het is van nature positief en zet ons aan tot actie - maar wanneer stress chronisch wordt, kan het onze gezondheid en ons geluk schaden.

 

Niet enkel wie perfectionistisch of prestatiegericht is - maar ook hooggevoelige personen lopen kans zichzelf te verliezen en vroeg of laat in een overbelastingstoestand terecht te komen. Zie hier enkele symptomen en info rond chronische stress. Naast een bezoekje aan je arts is het belangrijk voor je herstel om levensstijl, beweeg- en denkgewoontes onder de loep te nemen om de diepere oorzaken van je klachten of overbelasting te achterhalen.

Just when the caterpillar thought the world was over, it became a butterfly

 

Vaak leven we als een rups; 'druk' zoals we altijd gedaan hebben maar plots wil het lichaam niet meer mee - het geeft signalen en we belanden in een soort cocon. Een fase van stagnatie breekt aan, vaak gepaard met een heleboel emoties en gedachten. In die cocon kan je weer vertrouwd worden met dat lichaam en luisteren naar het verhaal dat het vertelt. Het wenst je immers via bewuste signalen terug op weg te zetten richting jezelf. Richting juist doseren, genieten en relativeren. Zodat je op een gegeven moment uit die cocon breekt en als vlinder nooit nog met heimwee zal terugkijken op het leven als rups!

 

Per-Neser is Oud-Egyptisch en betekent Huis van het Innerlijke Vuur.

Het was de verblijfplaats van de goden en staat symbool voor wederopstanding of Wedergeboorte en de Vernieuwing van het Leven.

Samen op weg richting Evenwicht

 

Via zachte coaching en adviezen/oefeningen op maat leer ik je opnieuw vertrouwd te worden met je lichaam, adem, gedachten en gevoelens.

Door te kijken met een open 'milde' aandacht ontdek je spanningen op deze lagen. Dit geeft acceptatie van wat er is, maar nodigt je eveneens uit om datgene te veranderen of los te laten wat je niet langer dient.

 

Onproductieve gedachten/overtuigingen/routines leer je transformeren. Je komt tot een bewuste zelfzorg en ook dichter bij je eigen kern, bij je eigen unieke ritme en rust. Zo ontdek je weer wie je van nature bent, maar even uit het oog verloren was!

 

Prijzen privé zie contact.

Wie een drempel ervaart tot privébegeleiding is welkom voor kennismaking op één van de lezingen en workshops in groep.

Groepsactiviteiten

 

Herbrondagen - Lezingen Burnout & Chronische klachten - Workshops Basis Relaxatie,- en Mindfulnesstechnieken - Lezingen rond HSP - Diepe ontspanning, enz.

Zie het volledige overzicht op Facebook of u kan alles ook terugvinden bij Activiteiten

 

SOFIE VAN MENSEL

 

Stress- en Mindfulnesscoach

Erkend Yogaleraar

Erkend Naturopaat / Âyurvedic Technician®

BTW BE 0820.900.904

IBAN BE98 7805 9067 0193

 

Lid van beroepsverenigingen:

Yogafederatie lidnummer 2009/026

Naturopathica lidnummer 225 N10 80

CONTACTGEGEVENS

 

Per-Neser

Huis van het Innerlijke Vuur

Gestelstraat 52

2250 Olen

Praktische info en parking (download)

 

 

0494/84.34.31 (12u-13u op weekdagen)

info@per-neser.org

Alle activiteiten in groep staan op Facebook

of kan u ook terugvinden bij Activiteiten