Yoga - traditie Viniyoga en Himâlaya

Erkend leraar; geschoold in 2 grote tradities

 

Onderzoek wijst uit dat yoga zeer goed is bij slapeloosheid, onrust of piekeren, klachten van het bewegingsapparaat, vermoeidheid, depressie, enz.. Maar je kan het gewoon ook doen als wekelijks moment van fysieke en emotionele zelfzorg én inspiratie tot een bewuster leven. Als leraar werk ik onder de koepel van Seva Yoga Kempen, erkend door de Yogafederatie (YFNB) die op haar beurt erkend is door de Europese Yoga Unie. Mijn opleiding had een duurtijd van 5 jaar (2009-2014) en schoolde mij in:

 

  • Âsana volgens de viniyoga traditie van Shrî Krishnâmachârya, 'Vini' betekent aanpassing; ieder oefent volgens de eigen capaciteit en zonder geweld.
  • Relaxatie en Meditatie volgens de 5000 jaar oude traditie van de Himâlaya’s, zoals onderwezen door Swâmî Râma en Swâmî Veda Bhâratî.
  • Technische en filosofische grondslagen van yoga ; anatomie ; fysiologie ; didactiek en methodologie, observatie en oriëntatie van de praktijk; het opstellen en geven van verantwoorde en doelgerichte oefenschema’s voor zowel individueel en collectief onderwijs; prânâyâma ; mudrâ en Stilte.

 

Als mens tracht ik de yogaleer te leven en te vervolmaken.

Ik bestudeer de geschriften, doe dagelijks aan praktijk en zelfonderzoek en studeer nog steeds bij mijn leraar(s).

If you practice, you will experience,

and that experience will guide you

 

In de wekelijkse lessen beginners leer je op kwalitatieve en progressieve wijze lichaamshoudingen (âsana), ademtechnieken (prânâyâma), relaxatie en meditatie aan. De reeks duurt 18 weken en daarna kan je desgewenst overstappen naar de gevorderden voor verfijning en verdieping van de technieken.

 

De lessen zijn geschikt voor iedereen - jong en oud, soepel en stroef, met of zonder beperkingen - voor ieder die op zoek is naar een sterk en soepel lichaam en dezelfde kwaliteiten in de geest wenst te cultiveren.

 

Als leraar maak ik persoonlijk alle lesschema's volgens de regels van de kunst en opgebouwd op een doelgerichte en verantwoorde manier. De schema's krijg je telkens mee naar huis om de technieken verder in te oefenen. Ook maak ik tijd voor vragen na de les en help ik je aanpassingen te maken waar nodig in geval van specifieke klachten.

 

Yoga verbetert je levenskwaliteit op elk gebied en kan je leren om onnodige spanningen of innerlijk lawaai te transformeren en te komen tot diepe stilte en ervaring.

Wekelijkse lessen in groep /

Privé-onderricht

 

IN GROEP: half (145€) schooljaar (sep-ein jan of 18 lessen van 1,5u)

of heel (242€) schooljaar (sep-eind jun of 36 lessen van 1,5u)

Zie lesdata schooljaar 17-18. In september 2018 start een nieuw schooljaar.

 

Volgende reeks/gratis PROEFLES op 03/09/18 (20u15-21u45) (wachtlijst!) en 05/09/18 (18u20-19u45) - INSCHRIJVING VERPLICHT - max 21 pers. (!)

 

Beginners: elke maandag (20u15-21u45) en woensdag (18u20-19u45)

Gevorderden: elke maandag (18u20 - 19u50), woensdag (20u15-21u45) en vrijdag (19u30-21u00) - Op maat: bij specifieke klachten met als doel te kunnen starten in de beginnersreeks. Nieuwe data spoedig online.

 

PRIVE: Op maat: bij specifieke klachten ter revalidatie of bij specifieke doelen (zoals de vervolmaking van een aantal technieken van âsana, prânâyâma, meditatie, studie van de leer van yoga). Prijzen zie contact

 

Meditatie/studie bij een leraar

 

Meditatie is een diepgaand proces van verinnerlijking.

Eerst heb je hiervoor een basis in relaxatie/concentratie nodig, die je ofwel via privé-les aanleert of in de beginnerslessen yoga in groep.

Vervolgens kan je via privé-onderricht verder verdiepen en verfijnen.

 

Naast het aanreiken van technieken helpt je leraar je zowel bij levensvragen als vragen omtrent je praktijk, de leer van yoga, de lagen van het denken,..

Aanvullende practica ter verdieping

 

Cursussen Yogafilosofie - Diepe ontspanning met Yoga Nidrâ - Practicum Prânâyâma - Practicum Bandha's - Practicum Chakra's - Practicum Kapâlabhâti en Bastrikâ - Stiltedagen in de traditie van de Himâlaya's, maandelijkse volle maanmeditaties in de traditie van de Himâlaya's, enz.

Zie het volledige overzicht bij Activiteiten

 

SOFIE VAN MENSEL

 

Erkend Yogaleraar

Stress- en Mindfulnesscoach

Naturopaat / Âyurvedic Technician®

BTW BE 0820.900.904

IBAN BE98 7805 9067 0193

 

Lid van beroepsverenigingen:

Yogafederatie lidnummer 2009/026

Naturopathica lidnummer 225 N10 80

CONTACTGEGEVENS

 

Per-Neser

Huis van het Innerlijke Vuur

Gestelstraat 52

2250 Olen

Praktische info en parking (download)

 

 

0494/84.34.31 (12u-13u op weekdagen)

info@per-neser.org

Alle activiteiten in groep staan op Facebook

of kan u ook terugvinden bij Activiteiten