Yoga & Meditatie, vanuit 2 grote tradities

Yoga vanuit 2 grote tradities


Hier komt u terecht bij een erkende yogaleraar.

1) Geschoold allereerst via een basisopleiding van 5 jaar (meer dan 700 lesuren) in de technische grondvesten en filosofie van yoga, in anatomie van het bewegingsapparaat, in de algemene fysiologie en haar toepassing in yoga, in de technieken van prânâyâma, mudrâ, diepe relaxatie, meditatie en in Stilte. In het kwalitatief onderwijzen én opstellen van verantwoorde en doelgerichte oefenschema’s voor individueel en collectief onderricht. Dit vanuit 2 grote, authentieke tradities:


Âsana volgens de viniyoga traditie van Shrî Krishnâmachârya.
De term Viniyoga komt uit het geschrift “Yoga Rahasya” van Shrî Nâthamuni (900 A.D). Uit deze familie stamt Shrî Krishnâmachârya, één van de meest invloedrijke yogaleraars ooit. Hij was ook âyurvedisch leraar. Enkele van zijn studenten zijn: Indra Devi, K. Pattabhi Jois (Ashtanga Yoga), B.K.S. Iyengar (Iyengar Yoga) en T.K.V. Desikachar, Krishnâmachârya's zoon. Deze werkte na zijn overlijden de viniyoga verder uit.
Relaxatie en Meditatie volgens de 5000 jaar oude traditie van de Himâlaya’s, zoals onderwezen door Swâmî Râma en Swâmî Veda Bhâratî.


2) Na het behalen van mijn diploma schoolde ik me (en nog steeds) jaarlijks bij. Een overzicht hiervan vind u op de pagina diploma's en bijscholingen.
Momenteel volg ik in hogervermelde tradities nog een 3 jarige nascholing. Ik ga regelmatig in stilte en houd er dagelijks een intensieve praktijk op na.De lessen die ik aanreik zijn er voor iedereen.


Jong of oud, soepel of stroef, met of zonder specifieke klachten of beperkingen; voor wie op zoek is naar een sterk, stabiel en soepel lichaam en dezelfde kwaliteiten nastreeft in de geest. Viniyoga leert je verantwoord, stabiel en aangenaam te oefenen: in functie van jouw lichaam en haar grenzen. 


Regelmatige beoefening van yoga brengt:
Een gezonder en sterker lichaam. Je komt tot kennis over dat lichaam en leert het d.m.v. bewustzijn en adem van onnodige spanningen of ongemakken te bevrijden. Yoga werkt zuiverend en versterkend voor spieren, organen en gewrichten en verlicht pijn, vermoeidheid, slapeloosheid, spijsverterings- en chronische spanningsproblemen. Je leert naast houdingen ook progressief technieken aan van ademen (prânâyâma), van diepe relaxatie waardoor je zowel lichaam als geest tot rust leert te brengen. Hierdoor ontstaat:
Een rustige, blije geest die meer vanuit stabiliteit, helderheid, gelijkmoedigheid en efficiëntie zal gaan handelen. Je leert prestatie, onrust of oordeel loslaten en het denken te transformeren richting helderheid, concentratie en geleidelijk ook richting meditatie en stilte. Dit brengt je tot:
Een hervonden verbinding met datgene wat je in wezen bent. De stilte die je ontdekt op de achtergrond in jezelf leer je verdiepen zodat je ook meer vanuit deze rust en onverstoorbaarheid zal leven en zal handelen. In essentie is yoga een complete levensleer (zie cursus yogafilosofie)Privébegeleiding op maat:


Uw leraar is er om uw levenskwaliteit te verbeteren en u op uw zoektocht te begeleiden. Ik richt mij op 3 doelgroepen:
1)
Voor wie niet in de mogelijkheid is de reeks in groep te volgen en welbepaalde doelen in yoga wenst te realiseren op fysiek en mentaal vlak
2)
Voor mensen met een revalidatievraag, alsook bij hyperventilatie, chronische pijn- of spanningsklachten of andere beperkingen.
Ik combineer steeds de yogatherapie en levensadviezen op maat van de constitutie en/of het heersende onevenwicht vanuit âyurveda teneinde te komen tot enerzijds meer fysieke vitaliteit, stabiliteit en mobiliteit en anderzijds dezelfde kwaliteiten op emotioneel en mentaal gebied te stimuleren.

3)
Voor meer gevorderde beoefenaars om specifieke technieken te verfijnen, te bestuderen of om de leer van yoga in je leven te helpen integreren.


We beginnen steeds met intake waarna ik een volledig schema (incl. levensadviezen, houdingen, relaxatie, meditatie, ademtechnieken enz.) op maat opstel. Vervolgens wordt een vervolgafspraak gepland waarin alles toegelicht en ingeoefend wordt. Aangewezen is elke 3 weken een nieuwe vervolgafspraak te maken. Geleidelijk worden zowel lichaam, geest als emoties meer evenwichtig en de energie, vitaliteit en algemene kracht verhoogt zienderogen. Je wordt tijdens onze afspraken bijgestuurd en ontvangt persoonlijk onderricht. Wat wenselijk is (dat wat goed voor u zou zijn) en gewenst (dat wat u wil doen) wordt verenigd.  Privébegeleiding vraagt motivatie en verantwoordelijkheid om de aangereikte adviezen thuis te integreren. Voor een afspraak, zie contact.Wekelijkse groepslessen beginners en gevorderden:


Als erkend leraar sta ik verenigd onder de koepel van Seva Yoga Kempen, (seva = dienen) waar u eveneens terecht kan voor groepslessen beginners en gevorderden te Herentals, Geel, Meerhout, Kasterlee, Retie, Westerlo en Mol-Rauw.  De beginnersreeks hier te O.L.V. Olen duurt 17 weken (9 lesschema’s). Er is geen voorkennis vereist. Week na week leer je op kwalitatieve en progressieve wijze houdingen (âsana), ademtechnieken (prânâyâma), diepe relaxatie en meditatie aan. Lesschema’s worden opgesteld op een doelgerichte en verantwoorde manier en deze krijg je telkens mee naar huis om de technieken verder in te oefenen. Ik maak tijd voor vragen na de les en help je de nodige aanpassingen te maken in geval van specifieke klachten.  Na de beginnersreeks kan je naar de gevorderden of je herhaalt desgewenst de beginners. Een les duurt 1,5u. Wees 10min. vóór aanvang van de les in de zaal. 

Er is geen les tijdens schoolvakanties of op feestdagen.


2 beginnersgroepen (maandag 20u15 tot 21u45 en woensdag 18u20 tot 19u50)
Een volgende beginnersreeks van 17 weken les en 9 lesschema's begint op
09 september 2019 (t/m 20 januari 2020) -
PROEFLES 09/09 van 20u15 tot 21u45
11 september 2019 (t/m 22 januari 2020) PROEFLES 11/09 van 18u20 tot 19u50
SCHRIJF TIJDIG IN - REEKSEN SNEL VOLZET
JE KIEST DE PROEFLES IN FUNCTIE VAN JE VASTE LESDAGVOORKEUR


3 gevorderde groepen (maandag 18u20 tot 19u50, woensdag 20u15 tot 21u45, vrijdag 19u30 tot 21u00)


Eerste les is een gratis, vrijblijvende proefles. Je kan inschrijven per half (145€) of heel (242€) schooljaar.
Half schooljaar loopt van september t/m januari en/of van februari t/m juni. Heel schooljaar is voor wie les volgt van september t/m juni.
Regelmatig zijn er ook aanvullende Cursussen Yogafilosofie  - Practica diepe ontspanning met Yoga Nidrâ - Practica over Prânâyâma - Bandha's - Chakra's - Kapâlabhâti en Bastrikâ - Stiltedagen in de traditie van de Himâlaya's - Volle maanmeditaties in de traditie van de Himâlaya's enz.


25/5/2019 van 8u30-16u30 STILTEDAG én PRAKTIJKDAG VANUIT 2 GROTE TRADITIES download de inhoud hier

ANDERE PRACTICA yoga nidrâ, de bandha's, mantra's, prânâyâma, enz. kan je hier terugvinden.

SOFIE VAN MENSEL


Erkend Yogaleraar

Erkend Naturopaat / Âyurvedic Technician®

Stress- en Mindfulnesscoach


Gestelstraat 52 - 2250 O.L.V. Olen

info@per-neser.org


BEROEPSVERENIGINGEN


Yogafederatie lidnummer 2009/026

Naturopathica lidnummer 225 N10 80BTW BE 0820.900.904

IBAN BE98 7805 9067 0193

© Copyright. 2010-2019