Stiltedagen

Yoga Stiltedagen vanuit 2 grote tradities


Er worden heel wat technieken gebruikt om dat contact met je wezenskern, je achtergrondbewustzijn, tot stand te brengen en te bestendigen. Meditatie is de basistechniek. Die wordt bevorderd door een gepaste prânâyâma en japa, het in stilte herhalen van een gepaste mantra, die ieder voor zichzelf kiest, met een beetje hulp. Verder is er elke dag een half uurtje meditatief wandelen en na het middagmaal een fikse wandeling in de natuur als compensering voor het zitten.
Na de wandeling en het opfrissen kan je dagelijks genieten van een yoga nidrâ van bijna een uur. Deze buitengewone techniek, volgens de traditie van de Himâlaya’s, zal je minstens een bijzonder diepe ontspanning geven en waarschijnlijk meer dan dat. Elke dag begint met een dagopening waarin door de begeleider dezelfde teksten gereciteerd worden als in de ashram te Rishikesh. Daarna volgt een uurtje âsana’s in de traditie van Viniyoga, besloten met een korte, begeleide meditatie, gevolgd door het ontbijt, in stilte. Tussen de programma-onderdelen is er altijd tijd voorzien om even de benen te strekken en uiteraard staat het iedereen vrij om het voorgestelde programma aan te passen.


De begeleider is Flor Stickens, gevormd in deze traditie door Swâmî Veda Bhâratî te Rishikesh. De stage begint op maandag 8 augustus om 09.30 uur en eindigt op vrijdag 12 augustus na het middagmaal. Ze gaat door in de Abdij van Westmalle. De stilte begint vanaf de eerste dag, na het middagmaal, en wordt verbroken net voor het middagmaal op de laatste dag. De kostprijs voor deelneming bedraagt 535 euro alles inbegrepen, ook het verblijf in een eenpersoonskamer (met eigen sanitair) en drie maaltijden per dag, allemaal vegetarisch. Of 460 euro in een kamer met gemeenschappelijk sanitair. Bij inschrijving wordt daarop een voorschot gevraagd van 100 euro. Om in te schrijven neem je contact via info@sevayoga.be. Het aantal deelnemers is beperkt, de inschrijving stopt als het maximum aantal deelnemers bereikt is. Hier kan u meer info terugvinden.


Flor Stickens is mijn eigen leraar, die mij 8 jaar schoolde in de technische grondvesten en filosofie van yoga, in anatomie van het bewegingsapparaat, in de algemene fysiologie en haar toepassing in yoga, in de technieken van prânâyâma, mudrâ, diepe relaxatie, meditatie en in Stilte.


Bij mij kan je terecht voor: