2 Authentieke tradities

2 GROTE, AUTHENTIEKE TRADITIES:


Ik ben meer dan 8 jaar geschoold in de technische grondvesten en filosofie van yoga, in anatomie van het bewegingsapparaat, in de algemene fysiologie en haar toepassing in yoga, in de technieken van prânâyâma, mudrâ, diepe relaxatie, meditatie en in Stilte. Dit vanuit 2 grote, authentieke tradities:


  • Relaxatie en Meditatie volgens de 5000 jaar oude traditie van de Himâlaya’s zoals onderwezen door Swâmî Râma en Swâmî Veda Bharatî.  Ik ontving mantra-initiatie in deze traditie in 2017 door Swâmî Mâ Râdha Bharatî.
  • Âsana en Prânâyâma volgens de viniyoga traditie van Shrî Krishnâmachârya.


De term Viniyoga komt uit het geschrift “Yoga Rahasya” van Shrî Nâthamuni (900 A.D). Krishnâmachârya stamt uit deze familie en was één van de meest invloedrijke yogaleraars ooit. Hij was ook âyurvedisch leraar. Enkele van zijn studenten waren: Indra Devi, K. Pattabhi Jois (Ashtanga Yoga), B.K.S. Iyengar (Iyengar Yoga) en T.K.V. Desikachar, Krishnâmachârya's zoon. Mijn leraar, Flor Stickens, ontving les van Claude Maréchal, die decennialang in India bij T.K.V. Desikachar les volgde.


Alleen yogaleraars met een door de Yoga Federatie van de Nederlandstaligen van België (YFNB) erkend diploma bieden enige garantie op kwaliteit van de lessen. De YFNB is het overkoepelende orgaan dat waakt over de kwaliteit van het onderricht van de duizenden jaren oude yogatraditie uit India.


Naast erkend yogaleraar ben ik Âyurvedic Technician®
Ik leef volgens de leer van âyurveda en yoga en in seva (dienstbaarheid).