Voordelen yoga & privé onderrricht

Je gaat in yoga zo diep als je zelf wilt.
Aangewezen is te starten ofwel privé of met de wekelijkse lessen in groep en van daaruit stapsgewijs op te bouwen. Er zijn ter verdieping de bijzondere 5-delige reeksen leren ontspannen & prânisch ademen, en leren mediteren. Maandelijks zijn er volle maanmeditaties voor wie de basis van meditatie beheerst en wenst te verdiepen. Voor serieuze beoefenaars zijn er de 8 lessen Yogafilosofie; achtvoudige pad van yoga, incl. studie van de chakra's en bandha's.


VOORDELEN YOGA:


Regelmatige beoefening van traditionele yoga (incl. ademtechnieken, relaxatie en meditatie) brengt:

  • Een gezonder en sterker lichaam. Je komt tot meer kennis over je lichaam en leert het van onnodige spanningen te bevrijden. Yoga werkt zuiverend en versterkend voor spieren, organen en gewrichten. Âsana's, ademtechnieken, relaxatie en meditatie verbeteren de vitaliteit en innerlijke kracht en werken helend bij pijn, vermoeidheid, slapeloosheid, hyperventilatie, depressie, spijsverteringsklachten en allerlei spanningsproblemen.
  • Een meer tevreden, rustige en blije geest die vanuit meer stabiliteit, gelijkmoedigheid en efficiëntie zal gaan handelen.
    Je leert prestatie, onrust of oordeel loslaten en het denken blijvend te transformeren.

  • Een hervonden verbinding met dat wat je in wezen bent. De stilte die je door meditatie ontdekt op de achtergrond in jezelf leer je verdiepen zodat je vanuit deze rust leert leven en handelen. In essentie is yoga een complete levensleer richting zelfrealisatie.


PRIVE ONDERRICHT OP MAAT


Dit kan deel uitmaken van je begeleidingsplan. Afhankelijk van je zoekvraag en van wat er gewenst blijkt te zijn ter ondersteuning van je revalidatie, kan ik technieken van ademhaling, relaxatie, meditatie en/of âsana aanreiken. Ook kan je zelf de vraag stellen om volledig vanuit yoga en âyurveda begeleid te worden.
Âyurveda en yoga zijn zusterwetenschappen en de 2 vleugels waarmee de Zoeker vliegt richting Zelfrealisatie.

Ook mensen die reeds de lessen in groep volgen, kunnen de vraag stellen tot extra privé onderrricht, bv. om bepaalde technieken te verdiepen of de leer van yoga te bestuderen samen met een leraar.


Wie specifiek voor onderricht op maat komt vanuit yoga krijgt steeds een individueel les-schema op maat. Dit wordt opgesteld volgens de regels van de kunst en je krijgt het mee naar huis om zelfstandig te oefenen. Zo pluk je snel de vruchten en voordelen van yoga.


Je leraar is er ook om je op je levenspad bij te staan. Je kan dus ook steeds terecht met levensvragen.