Wekelijkse lessen

WEKELIJKSE GROEPSLESSEN:


 • Als Erkend Leraar, meer dan 8 jaar geschoold,  geef ik les vanuit 2 grote, authentieke tradities, lees meer.
 • Lees hier over de voordelen van de beoefening van complete yoga


LESSEN IN GROEP


In essentie is yoga het tot stilstand leren brengen van de activiteiten in de geest. Dit geeft een gevoel van diepe rust, gelukzaligheid en vertrouwen. Wie van hieruit handelt in de wereld ervaart niet langer conflict, stress, angst, frustratie, enz. Yoga betekent ook bekwaamheid in handelen. Door het integreren van de leer van yoga kom je tot onderscheidende kennis om juister te handelen voor jezelf en in de wereld. Om tot die realisaties te komen, wordt er gewerkt met houdingen (âsana), ademtechnieken (prânâyâma), relaxatie en meditatie. Al deze zaken maken lichaam en geest sterk en ontspannen. Je gaat zo diep als je zelf wilt door aansluitend op de wekelijkse lessen verdiepende cursussen te volgen. 


Werkwijze

 • Er wordt gewerkt met oefenschema’s, opgebouwd volgens de regels van de kunst. Je krijgt telkens een gedetailleerd oefenschema mee naar huis om zelfstandig te oefenen. Bedoeling is dat je thuis oefent en zelfverantwoordelijkheid neemt. Wie veel oefent, plukt snel de vruchten en voordelen van yoga voor lichaam en geest.

 • De oefenschema’s zijn op een doelgerichte en verantwoorde manier opgebouwd. Je neemt niet zo maar de ene yoga houding na de andere aan maar leert technieken van âsana (houdingen), prânâyâma (ademtechnieken) en meditatie stapsgewijs aan. Ongewone houdingen worden degelijk voorbereid en gecompenseerd. Moeilijkere houdingen worden over verscheiden schema's aangeleerd en steeds worden er alternatieven aangereikt voor wie bepaalde klachten of beperkingen heeft. Je kan bij mij ook terecht voor privéles en onderricht op maat.


Praktische info

 • Je kiest 1 vaste wekelijkse lesdag bij inschrijving. De beginnersreeks start 2 keer per schooljaar (zie lager onder BEGINNERS)
 • Een week voor aanvang van je reeks ontvang je alle praktische details (meebrengen, parking, afspraken, enz.).
 • Er is geen les tijdens schoolvakanties. Hier kan je een kalender met alle lesmomenten voor het hele schooljaar raadplegen.
 • Je bent bij voorkeur 10min. voor aanvang van je les in de zaal. Er wordt steeds stipt gestart.
 • Prijs per semester is 170€ (16 weken les - een les duurt 1,5u zonder pauze).
 • De plekken worden bewust beperkt tot max. 18 deelnemers per lesmoment (afstand 1,5m tussen de deelnemers).
 • Je schrijft best tijdig in gezien de reeksen steeds snel volzet zijn.
  INSCHRIJVEN VOOR SCHOOLJAAR '22-'23 KAN VANAF 20 JULI 2022.


Thema's


 • BEGINNERS
  8 SCHEMA's: 25 ÂSANA's (houdingen), 12 BHÂVANA's (aandachtspunten), 8 PRÂNÂYÂMA's (ademtechnieken), RELAXATIE, ZITMEDITATIE.
  Meditatie wordt opgebouwd. Vanaf de 9e week is het lichaam losgemaakt en gesterkt en leer je zitten op traditionele wijze met gebruik van dekens en kussens. Ook zijn er zitbankjes, of stoelen ter beschikking, als anders zitten geen optie is.

  WANNEER: woensdagavond 18u15-19u45.
  De beginnersreeks wordt twee keer gegeven in de loop van het schooljaar (16 lessen per reeks, elk schema loopt 2 weken) :
  een eerste keer vanaf 7 september '22 t.e.m. 18 januari'23; geen les tijdens schoolvakanties noch op 07 dec'22
  een tweede keer van 8 februari '23 t.e.m. 14 juni '23; geen les tijdens schoolvakanties

  Je schrijft best tijdig in. Eens volzet, kom je op de wachtlijst. Je kan enkel de eerste 3 lessen van een semester instappen.
  Na het volgen van de beginnersreeks kan je de lessen van de gevorderden volgen, of je herhaalt de beginners.


 • GEVORDERDEN
  12 SCHEMA's: VERSCHILLENDE BIJZONDERE THEMA'S ELK SCHOOLJAAR + VERFIJNING VAN ÂSANA & PRÂNÂYÂMA, ZITMEDITATIE
  WANNEER: woensdagavond 20u15-21u45 / vrijdagavond 20u15-21u45
  Start 1e semester 7 september '22 en 9 september'22 t.e.m. 20 januari '23; geen les tijdens schoolvakanties noch op 07 dec'22 en 09 dec'22
  Start 2e semester 8 februari '23 en 10 februari'23 t.e.m. 16 jun'23; geen les tijdens schoolvakanties noch op 05 mei'23

  Prijs per semester is 170€ (16 weken les - een les duurt 1,5u zonder pauze).


De erkende leraars in de Kempen die opgeleid werden door Flor Stickens (zie tradities) kondigen hun groepslessen aan op het platform SEVA YOGA. De naam drukt uit dat wij de bedoeling hebben om te dienen in en door yoga. Via deze link kan u alle leslocaties vinden (OLV OLen, Mol, Meerhout, Westerlo, Tessenderlo, Kasterlee, Retie, Herentals, Geel). Wij bepalen samen per schooljaar onze thema's voor de gevorderden en geven in dezelfde tradities les.