Privé behandelingen

Âyurvedische Abhyanga/marma massage


Voordelen:

  • Reinigt en voedt de weefsels en het zenuwstelsel
  • Kalmeert het lichaam, de emoties en de geest.
  • Maakt lichaam en geest meer weerbaar voor invloeden van buitenaf
  • Bestrijdt stress en vermoeidheid
  • Stimuleert de immuniteit, alsook het zelfherstellende vermogen.
  • Corrigeert de disbalans in de weefsels en de dosha's.
  • Werkt preventief voor het behoud van een gezonde geest in een gezond lichaam.
  • Ondersteunt en goede fysieke en mentale veerkracht.


Bij het maken van een afspraak is het goed dat je 'iets' weet over âyurveda.
Deze pagina geeft je achtergrond over de oudste geneeskunst ter wereld.

Prijs is 108€. Je bent in totaal 2u, of 120min hier.


De Âyurvedische Abhyanga/marmamassage is een complete behandeling voor het lichaam, maar ook voor de emoties en de geest.
De klassieke voet-en hoofdmassage (pada abhyanga en shiro abhyanga) is eveneens inbegrepen.

Ook worden de marmapunten behandeld. Lees hier meer over prâna, de nâdî's en de marmapunten. Energetisch wordt er ook gewerkt waar nodig.


De kruidenolie wordt gekozen op maat van de klachten. De olie wordt verwarmd net boven lichaamstemperatuur. Dit opent de huidporiën zodat de olie optimaal wordt opgenomen door de weefsels. Zo kunnen de kruiden inwerken tot 7 dagen na de massage. De kruidenoliën waarmee ik hoofdzakelijk werk, worden geadviseerd bij:  spierspanning, zenuwpijnen, onrust, mentale of fysieke overbelasting of uitputting, gebrek aan veerkracht, problemen met de immuniteit, krachteloosheid, slapeloosheid, hoofdpijn, depressie, ontstekingen, huidproblemen, gewrichtspijnen en hormonale klachten. Âyurvedische kruidenoliën werken aanvullend en zijn geen vervanging voor de klassieke geneeskunde. Ik werk niet met voedingssupplementen maar verwijs in dit geval, en ook bij specifieke aandoeningen, waarbij reeds vele dhatu's betrokken zijn, verder naar een âyurvedisch arts (wat belangrijk is en een goede naturopaat doet dit). 


Bij chronische klachten, overweeg om in het begin elke 2 à 3 weken langs te komen voor een behandeling. Nadien, eens de olie meer in de weefsels zit, kan je nog eens per maand komen, eens per 6 weken, enz.. Het is goed om tegelijkertijd in consult-vorm begeleid te worden om fysieke/emotionele klachten aan te pakken.


Zorg voor slechte kledij + sokken + iets om nadien het hoofd warm te houden. De dag zelf neemt u thuis rust. Douche vooraleer naar uw afspraak te komen en eet een lichte maaltijd ten laatste 1,5u vóór uw sessie. Zo mogelijk volgt u de dagen vóór en na de behandeling ook een lichter dieet. (vers, sâttvisch) en zorgt u goed voor uzelf. Een āyurvedische abhyanga/marmamassage kan veel losmaken, ook op emotioneel gebied dus is het belangrijk de dagen erna tijd te nemen voor zelfzorg.

Orgaanmassage


Er wordt gesteld dat emotionele spanning zich in eerste instantie vastzet op de organen.
De orgaanmassage wordt reeds duizenden jaren gebruikt in China en kan bijdragen tot een lang en gezond leven. De massage van de interne organen die ik geef, komt uit Siberië waar men vele ziekten geneest volgens deze methode.

Orgaanmassage werkt diep in op zowel het fysieke als emotionele lichaam en kan grote veranderingen op gang brengen. (1u= 55€)
Orgaanmassage wordt gegeven met de buik ontbloot maar kan ook bovenop de kledij (lichte stof).
Indien nodig worden ter ondersteuning ook andere reflexzones op voeten en hoofd behandeld.

Reiki


Energetisch werk omvat technieken die inwerken op het subtiele lichaam. Dit subtiele lichaam is rechtstreeks verbonden met het fysieke, emotionele en mentale lichaam. Lees hier wat Reiki is.
Bij een reikibehandeling treedt de beoefenaar op als tussenpersoon voor het doorgeven van universele levensenergie aan de ontvanger. Deze vindt zelf haar weg door het lichaam en de geest van de ontvanger en zet in gang wat nodig is. Door zuiver een kanaal te zijn voor de Reiki energie kan Reiki zichtbaar maken wat onzichtbaar was en weer te laten stromen wat geblokkeerd is. Reiki zou een harmoniserende werking hebben op prâna en op de nâdî's en chakra's en werkt ondersteunend bij klachten op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau, en ter versterking van de innerlijke rust.
Reiki wordt liggend gegeven bovenop de kleren. (1u= 55€)
Advies: minstens 2 weken (!) na bv. een osteopathie behandeling of âyurvedische behandeling

Ilahinoor


Ilahinoor is een Arabisch woord dat ´goddelijk licht´ betekent. Het kent zijn oorsprong in het oude Egypte (en de Sufitraditie). Deze mysterieschool is verbonden met diverse oude inwijdingspraktijken uit het Oude Egypte (afbeeldingen helende handposities tempel Abydos) van Akhenaton.

De healingstechniek werd gebruikt om bewustzijn in het lichaam te verankeren en ascensie of een proces van ontwaken op gang te brengen. We gaan als mens van een leven in dualiteit en afgescheidenheid naar een leven in verbinding. Met alle lagen van onszelf, maar ook met de ander, de natuur, de wereld.
Sri Aurobindo verwees naar deze ontwaakte staat als "the divine human" of de goddelijke mens. 

Ilahinoor wordt ervaren als een activatie van het bewustzijn dat alles doordringt, alles omringt, en alles verbindt. Een behandeling verloopt sereen en wordt zittend gegeven bovenop de kleren. (1u= 55€)
Advies: minstens 2 weken na bv. een osteopathie behandeling of âyurvedische of reiki behandeling

Meer over Prâna, chakra's, nâdi's, marma, ...


Energie - ook genoemd Chi (China) / Qi (Japan) / Prâna (Yoga/Âyurveda) of Licht (Christendom) is in alles aanwezig. In de lucht die we inademen, in ons voedsel, in de natuur, planten, bomen, kruiden, in stenen, in het licht van de zon, in het water dat we drinken, maar ook in het lichaam zelf is dit de 'stroom' tussen de deeltjes. Deze stroom kennen sommigen ook als prâna. Prâna is in het lichaam niet hetzelfde als zuurstof of adem maar is de essentie die alles doordringt. Een principe van waaruit vitaliteit, activiteit en het leven zelf wordt onttrokken. Een vitale energie of levenskracht is de beste vertaling.


Deze energie wordt voortdurend opgebouwd, geconsummeerd en weer afgebroken. Het fysieke lichaam wordt opgebouwd rond het prânische lichaam of uit het prânische lichaam. Onze levensenergie gaat verloren door het denken en de wil (we verliezen letterlijk levenskracht/energie door stress en verkeerde denkgewoonten). Ook elke spierinspanning vraagt prâna. Onjuiste, onvoldoende of overmatige beweging is nefast voor een goede prâna. Het zenuwstelsel, de organen, alle processen van groei, opname, circulatie, vertering, beweging, maar ook de zintuigen, de zenuwkracht en geleiding van ons systeem - is afhankelijk van prâna. De zonnevlechtchakra (ter hoogte van de navel) is de voorraadkast van prâna en ook de distributeur. Het werkt als een 'brein' waar kracht en energie geproduceerd wordt, opgeslagen en vervolgens verdeeld wordt in het lichaam. Maar ook weggegeven wanneer we ons hier niet voldoende van bewust zijn (bv. bij een teveel aan prikkels of een gebrek aan stabiliteit en rust). Prâna is een kracht die, wanneer ze voldoende groot is, zowel lichaam, brein als psyche versterkt waardoor iemand deze kracht en vitaliteit uitstraalt. Deze kracht kan men doorgeven aan anderen via oa. de handchakra's, maar ook via de stem, de ogen, en de aanwezigheid.


Prâna verplaatst zich door het lichaam via de nâdî's. Dit zijn kanalen waardoor 'iets' stroomt in het lichaam (bloed, lymfe, enz). Ook buiten het lichaam wordt er gesproken over de kanalen van de geest en de kanalen van het zijn. Er zijn dus ook 'subtiele, energetische nâdî's. Lichaam, geest en emoties zijn zo verbonden.


Prâna of de vitale energie komt samen en aan de oppervlakte op een aantal specifieke punten in het lichaam. Dit zijn de marmapunten of de 'zetels van vitale energie' waar specifieke weefsels elkaar ontmoeten (bloedvaten, zenuwen, gewrichten, botten, pezen, spieren, enz). Waar de energie verstoord is, geven de punten aan de oppervlakte blokkades.


De belangrijkste marmapunten zijn de chakra's. Dit zijn plaatsen waar 1 of meer nâdî's zich kruisen. Het zijn centra van subtiele prâna-activiteit die verbonden zijn met het sympathische, parasympathische en autonome zenuwstelsel én met de persoonlijkheid.


In het jaartraject Studie Achtvoudig Pad en chakra's, bandha's & subtiele technieken komen deze zaken uitvoerig aan bod.

De marmapunten zelf kan je bestuderen tijdens de verdiepingsdag marmapunten. De Abhyanga/marmamassages werken diep in op al deze zaken. Ook degelijk aangeleerde yogische technieken van âsana, prânâyâma, mudrâ, mantra en meditatie.
Als Erkend Yogaleraar (8 jaar geschoold) kan u bij mij terecht voor het aanleren van al deze zaken.