Reiki

Reiki behandelingen & inwijdingen

Did I offer peace today? Did I bring a smile to someone's face? Did I say words of healing? Did I let go of my anger and resentment? Did I forgive? Did I love? These are the real questions. I must trust that the little bit of love that I sow now will bear many fruits, here in this world and the life to come.
~ Henri Nouwen

Reiki behandelingen & inwijdingen

De term Reiki bestaat uit twee Japanse karakters, met name 霊 rei en 気 ki.

Rei kan op verschillende manieren vertaald worden: geest, ziel, spirit, het universele, het goddelijke, enz. Ki wordt vertaald als levenskracht, energie en is hetzelfde als prâna.

Rei+ki kan men vertalen als 'de levenskracht, of de energie die ondersteund, geholpen, gestuurd kan worden door een universele bron' (Bron)


Bij het toepassen van Reiki worden lichaam, geest en ziel, wanneer het aankomt op ziekte en genezing, als een geheel gezien.


Reiki is gebaseerd op een 2.500 jaar oude healing techniek, herontdekt rond 1920 door de Japanner Dr. Mikao Usui (1865-1926). Hij is de grondlegger van wat hijzelf "Usui Reiki Ryoho" noemde. "Ryoho" is Japans voor 'therapie' of 'remedie'.

Dr. Mikao Usui ontwikkelde dit systeem oorspronkelijk als een spirituele weg naar geluk, harmonie en verlichting. Meditatie en de Gokai (de 5 principes) waren de kern van dit onderwijs en zijn belangrijke leefregels (!) voor reiki-beoefenaars en cliënten.


Als Reiki Master Practitioner ben ik onderweg naar Reiki Master Teacher. Deze tocht leg ik in 2021 vanaf eind mei af en vanaf 2022 zal ik Reiki inwijdingen en trainingen aanbieden. Intussen kan u reeds 10 jaar bij mij terecht voor Reiki behandelingen.

Van zodra de data omtrent de inwijdingscursussen in groep (Reiki I, Reiki II, Reiki III) finaal zijn, kan ik u op de hoogte houden. Geef me een seintje bij interesse en dan voeg ik u toe aan de mailinglijst.

Graag deel ik intusentijd mijn reis doorheen de bijzondere wereld van Reiki en gef ik wat eer info over de behandelingen.


Mijn eerste graad in Reiki behaalde ik in 2011. Datzelfde jaar botste ik op mijn eigen sensitiviteit tijdens het geven van healings en ging ik mij verfijnen in de kunst van het 'geaard' zijn. Ik volgde een cursus healing & reading bij Tim Biot en mijn eerste reis naar Glastonbury (ook met Tim Biot) opende veel voor mij. De jaren daaropvolgend bouwde ik verder op deze ervaringen. In 2013 kreeg ik mijn eerste initiatie in Ilahinoor, een Oud Egyptisch systeem van healing en mystieke initiatie. Verder deed ik intensieve sâdhana op vlak van yoga & meditatie.


Mijn tweede reikigraad behaalde ik in 2016 wanneer ik een tweede maal geroepen werd tot het pad van Healer.
Ik keerde dat jaar ook (toevallig) voor een tweede maal terug naar Glastonbury en bezocht ook mystiek Ierland.
Deze ervaringen zetten weer een heleboel processen in gang en geleidelijk kwam ik meer en meer tot mijn eigen Kern.

Vele jaren heb ik gedacht nooit een derde graad in Reiki te ambiëren tot ik opnieuw geroepen werd in 2021.
Net als het pad van de sjamaan, of dat van de yogi,  heb je bij een dergelijke roeping het gevoel geen keuze te hebben :-)
Je moet dan ook best die 'roeping' volgen. Het is als een soort verlangen van de Ziel al is het hoofd het daar vaak vanuit twijfel of ego niet mee eens. In mijn hart wist ik dat dit was wat ik moest doen en wat ik altijd al geweest ben.


Ik heb de laatste 10 jaren de tijd genomen om zowel de technieken als de bijzondere levensfilosofie van Reiki te integreren.

Om de behandelingen in 'stroming' te leren verfijnen voor mijn cliënten.
Wees welkom om Reiki aan 'den lijve' te komen ervaren, in lichaam, hart en ziel.


Ga hier naar de behandelingen.