Healings Siberisch Sjamanisme


Ik begeleid ook in groep maandelijkse vision quests/sjamanistische meditaties en jaartrajecten.

Power Retrieval

Vanuit overgave aan de werelden waarheen gereisd kan worden, tracht ik heling terug te halen om ten dienste te stellen voor het individu. Gedurende deze inwendige reis ligt de ontvanger ontspannen neer en verblijft in niet-doen. Deze bijzondere techniek begeleid ik op de achtergrond met sjamanistische muziek (drum, ratel) Ik reis met de intentie om een Krachtdier of een Inzicht terug te halen voor de ontvanger. Zo kom je tot het hervinden van kracht of van dat wat je momenteel kwijt lijkt te zijn.


Duur 1u, prijs 50€


Soul Retrieval

Sessie 1: soul retrieval

Door bepaalde omstandigheden (overbelasting, verdriet, trauma) ontstaat er een (af)scheiding geest/lichaam wat kan leiden tot angsten en emotioneel of fysiek krachtverlies. Vaak ontstaan hierdoor ook mentale of fysieke klachten of ziekten en een verkeerde relatie met zelfzorg. Er kan ook een afgescheidenheid zijn met de Bron wat leidt tot een algemeen diep gevoel van onrust of verloren te zijn. Ik reis heel specifiek om dat deel van de Ziel dat verloren is te zoeken en terug te halen.

Voor aanvang krijg je een korte healing om in verbinding te komen  (Tree of Life healing - of 4 Spirits healing, zie lager)


Duur 1u15, prijs 75€


Sessie 2-3-4: herintegratie

Na de healing en na een periode van 21 dagen gaan we samen via bijzondere meditatieve en sjamanistische technieken alle delen van jezelf weer herintegreren.


Duur 1,5u, prijs 75€.

6 weken later zie ik je graag opnieuw voor nog een volgende stap. Reken op een 3-tal sessies.

Authentieke Healings


Lees hier meer over het siberisch sjamanisme. Traditionele diepgaande technieken van healing.

In het Siberisch sjamanisme gaat men ervan uit dat er 4 trillingsniveau's zijn. Een beetje vergelijkbaar met de 3 guna's in yoga/âyurveda.

 1. De laagste trilling is de zijnstoestand vanuit dewelke we disbalans ervaren, angst, stress, spanning, frustratie, ergernis, conflict.
  Dit is echter ook de trilling van transformatie. Er wordt met deze energie gewerkt om blokkades los te krijgen en bepaalde processen op gang te krijgen.
 2. De tweede trilling wordt vergeleken met de vibratie van Moeder Aarde. Deze herstelt gevoelens van comfort, liefde, veiligheid, geeft stabiliteit, harmonie, vreugde en balans. Van hieruit leven we in verbinding met de natuur en haar schepselen.
 3. De derde trilling is deze van de Lucht . Deze geeft juist inzicht en perspectief, lichtheid, creatie en 'flow'. Op dit niveau voel je je gedragen, geïnspireerd, geopend en vrij. Openheid en vrijheid zijn belangrijke voorwaarden om tot overgave en zo ook om tot de vierde trilling te komen.
 4. De hoogste trilling is deze van stilte en bewustzijn; bewegingsloosheid. Hier is alles verbonden en ben je één met de kosmos, met je schepper, met je kern. Hier heerst een diepe innerlijke rust en gelukzaligheid. Van hieruit handel je juist in de wereld.

Tree of Life healing


Er wordt gewerkt vanuit de symboliek en energie van de Siberische levensboom.
Deze staat in 4 dimensies/werelden tegelijk en is verbonden met de hogervermelde trillingen.


Deze healing ondersteunt lichaam en geest om te komen tot diepe transformatie.

 1. Met de wortels (bij de mens de voeten, benen en het onderste deel van de romp) is de levensboom diep verbonden met de aarde en reikt tot de onderwereld. Hier begint transformatie en groei en het kunnen doorbreken van patronen, lijden, pijn, onrust, enz...
 2. De stam is het bovenste deel van de romp en de organen. Deze geven ons voeding, bescherming, stabiliteit, zuivering. In de romp zit onze levenskracht.
 3. De takken van de levensboom zijn onze armen, schouders, maar ook de nek en het hoofd. Hiermee reiken we uit naar het licht, naar de warmte van de bron en naar goddelijke inspiratie. Wanneer verbonden, is het hoofd licht en ervaren we flow.
 4. De levensboom zijn hoogste toppen raken de kosmos of de bovenwereld. Deze voeding komt bij de mens binnen via de kruin. Dit is de rechtstreekse connectie met Stilte. Hier ervaren we éénheidsbewustzijn.


Je ligt ontspannen neer en ik gebruik instrumenten, zachte aanraking en mijn stem om de 4 werelden en kwaliteiten - en ook de verschillende delen van het lichaam - te balanceren.


Er wordt gewerkt van de top van het hoofd naar beneden. Deze richting symboliseert het ontvangen van inzicht + verteren ervan om te komen tot loslaten van dat wat niet langer nodig is.


Duur 1u (incl. napraten), prijs 50€
Duur groep 1,5u, prijs 13€ (8 oktober 2021 18:15-19:45)

4 Spirits healing


Er wordt gewerkt met de kracht en symboliek van de 4 grote spirits van het Siberisch Sjamanisme. (zie de 4 trillingen hierboven vermeld).


Je ligt ontspannen neer en ik gebruik de sjamanistische drum en 4 bijzondere methodieken om je vanuit de laagste trilling naar de hoogste te brengen en disbalans te helpen transformeren.


Ik werk van de voeten naar boven. In deze techniek dien je eerst los te laten om te ontvangen.


We praten niet na (!) gezien het belangrijk is om nadien nog even in de hoogste trilling (Stilte, Eénheidsbewustzijn) te kunnen blijven.


Duur 1u (incl. napraten), prijs 50€
Duur groep 1,5u, prijs 13€ (21 februari 2022 18:15-19:45)

Zuivering vuur


Vuur is een erg sterk en erg zuiverend element. In alle oude sjamanistische en paganistische tradities werden er rituele zuiverende vuren gehouden. Vuur brengt daarnaast ook licht in de duisternis, geeft kracht, warmte en de energie van transformatie. Ook geeft het focus.


Met behulp van een kaars doen we eerst enkele concentratietechnieken. Daarna ga ik je lichaam met de vlam van de kaars zuiveren. Zo komen ook bepaalde blokkades aan het licht die ik daarna verder tracht te transformeren.


Duur 1u (incl. napraten), prijs 50€


Eland vision quest


Er wordt gewerkt met de energie van de eland. Dit is een zeer krachtige totem (meer zie ook het traject diertotems) die oa. geassocieerd wordt met Persoonlijke, Fysieke en Spirituele Kracht. Ze hebben een Grote Aanpasbaarheid en Wijsheid. Eland helpt je moeilijkheden te overwinnen en de Bron van Wijsheid te vinden.


We reizen samen. Eerst help ik je connectie te maken met Eland. Dan begeleid ik ons samen in een vision quest doorheen de natuur, op de rug van Eland waar hij ons zal helpen obstakels te overwinnen. Problemen en blokkades die je ervaart in je leven worden zo doorbreken.


Duur 1u (incl. napraten), prijs 50€

Eekhoorn vision quest


Er wordt gewerkt met de energie van de eekhoorn. Dit is een zeer krachtige totem (meer zie ook het traject diertotems).


Eekhoorn is een meester in voorbereiden. Hij weet hoe je je moet voorbereiden op de toekomst en op datgene wat je zou willen realiseren. Vaak missen we een juiste routine, juiste zelfzorg en een juist stappenplan om onze dromen te realiseren. Anders zouden we ons mogelijk vergalloperen, of zouden we verkeerde prioriteiten stellen met energieverlies als gevolg.


Eekhoorn is een erg zorgzaam, opgeruimd, creatief, vitaal, levensvreugdig en communicatief dier. Hij leert ons ook de levensstroom en onze relaties te herstellen. Eekhoorn brengt ons op al deze gebieden lessen. Hij heeft immers overzicht vanuit zijn boom en weet wat er nu 'echt' moet gebeuren, en dit zijn zaken die we vaak zelf niet zien..


Duur 1u (incl. napraten), prijs 50€

Outdoor vision quest 3u


Via een korte wandeltocht, ceremonie en meditaties gaan we samen een stukje 'visie' terughalen. We zitten hier vlak bij de inspirerende velden en bossen. Antwoorden op belangrijke levensvragen kunnen gevonden worden, alsook een hernieuwde rust en verbinding met jezelf in alle lagen.


Je voorziet aangepaste kledij en schoeisel. Je krijgt ook steeds op voorhand enkele praktische richtlijnen.


Prijs per sessie van 2,5u is 100€.Wéris vision quest 8u


To retreat betekent 'zich terugtrekken'. We stappen even uit de maatschappij en de volle natuur in van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. We smeden belangrijke en onvergetelijke banden met het energetische landschap. Het is een intensieve maar vooral herbronnende dagretraite waarin je ondergedompeld wordt in soul & power retrieval, overgangsriten, en healing. Stilte, verbinding en loslaten zijn belangrijke onderdelen zodat je aan introspectie en healing kan doen.

Praktisch: We spreken daar ter plekke af om 10u. Sessieduur: 8u, prijs 300€.

We spreken op voorhand telefonisch en via mail de praktische zaken af.

Gezien de intensiteit van zulk een dag adviseer ik om 's avonds voor jezelf een B&B te boeken zodat je rustig kan nazinderen en de ochtend erna uitgerust naar huis kan rijden.2 Slangen / Kundalinî healing

Er wordt gewerkt met de energie van de slang. Dit is een zeer krachtige totem (meer zie ook het traject diertotems) die oa. geassocieerd wordt met Grote Transformatie. De Slang is ook diep verbonden met Moeder Aarde. Haar buik neemt voortdurend de vibratie van de Aarde op. Ze helpt ons diep te aarden en herstelt het onderlichaam. Net als in het Hindoeïsme verblijft de slang volgens het Siberisch Sjamanisme opgerold in de onderbuik (Kundalinî), waar ze staat voor de slapende, hoogste energie die we dienen te laten oprijzen tot in het hoofd om tot het hoogste bewustzijn/bevrijding te komen.


Om Kundalinî te doen ontwaken, wordt er gewerkt met 2 energieën. Net zoals we in yoga ida en pingala hebben, werkt het Siberisch Sjamanisme ook met een maan/zon principe. Vrouw/man, wit/zwart. Deze 2 energieën zal ik via de voeten laten binnenkomen zodat ze ter hoogte van de buik samen kunnen smelten en als één krachtige, gebalanceerde slang kunnen oprijzen tot in de kruin. De 2 slangen healing is alchemistisch van nature. De slang wordt goud. Dit is een zeer belangrijke healing die de levenskracht en vitaliteit herstelt.


Je ligt ontspannen neer en ik gebruik de sjamanistische trance, instrumenten en mijn stem om de healing uit te voeren.


Duur 1u (incl. napraten), prijs 50€

Lynx healing


Er wordt gewerkt met de energie van de lynx. Dit is een zeer krachtige totem (meer zie ook het traject diertotems).


Lynx is een baken van rust en sereniteit. Hij houdt van stilte, diepe rust en eenzaamheid. Hij is vanuit deze stilte de ultieme observeerder. Hij helpt je te 'zien' zodat je empathisch vermogen verhoogt en je ziet wat er nodig is, wat er moet gebeuren in je omgeving. Hij is flexibel, sterk en helpt het lichaam en de botten te helen. Hij is uitermate ontspannen en weet hoe je dit gevoel terug kan krijgen. Ook leert hij je weer te verbinden met de natuur, te spelen en schoonheid en harmonie terug te vinden.


Je ligt ontspannen neer en ik gebruik de sjamanistische trance, instrumenten en mijn stem om de healing uit te voeren. De ogen/het (in)zicht wordt geheald, de botten, en ik herstel je connectie met de natuur, stabiliteit, harmonie, veiligheid en met stilte.


Duur 1u (incl. napraten), prijs 50€


Orgaanmassage


Massage van de interne organen is een oude methode voor (zelf)healing in Siberië die zowel op fysiek als spiritueel niveau transformatie brengt.

De orgaanmassage werkt zowel Helend als Preventief

 • De volledige onderbuik wordt gemasseerd.
  De uitwendige impuls op de interne organen zorgt voor een merkbaar effect.
 • Inwendig beweeg ik zachtjes en bewust de organen. Dit creëert terug elasticiteit en flexibiliteit in het weefsel en stimuleert de organen om hun voorbestemde taken terug optimaal uit te voeren. Naast een helende invloed op de specifieke organen heeft dit ook een preventief effect. Spanningen en blokkades lossen op voordat ze zich kunnen uitdrukken in een ziektepatroon.


(Opgelet: Afspraken voor orgaanmassage kunnen ten vroegste begin april '22.)