Individuele behandelingen

Individuele Behandelingen

Lichaamswerk omvat technieken die inwerken op het subtiele lichaam.  Dit subtiele lichaam is rechtstreeks verbonden met het fysieke, emotionele en mentale lichaam. Vanuit mijn jarenlange opleidingen in yoga (8 jaar), âyurveda (3 jaar), reiki (+10 jaar) en mijn trainingen vanuit het sjamanisme (+5 jaar) tracht ik voor de persoon in kwestie zichtbaar te maken wat onzichtbaar was, te laten stromen wat geblokkeerd was en te openen datgene waar de tijd rijp voor is.

Reiki

Lees hier een uitgebreide beschrijving van Reiki.

U vindt daar ook de info over de cursussen Reiki I, II, III.


---


Bij een reikibehandeling treedt de beoefenaar op als tussenpersoon voor het doorgeven van universele levensenergie aan de ontvanger. Deze vindt zelf haar weg door het lichaam en de geest van de ontvanger en zet in gang wat nodig is voor transformatie.


Reiki wordt in de westerse opvatting gezien als universele en niet persoonlijke energie; beoefenaars zouden deze energie slechts doorgeven.


Het vermogen om energie door te geven heeft volgens hen iedereen, zij het doorgaans nog slechts in geringe mate. De westerse opvatting staat echter in contrast met de originele opvatting van Reiki (!) - daar is de kwaliteit van Reiki afhankelijk van de spirituele ontwikkeling en staat van zijn.

Reiki brengt diepe rust en herverbindt lichaam, geest en ziel. De doorgegeven energie zou een voedende en harmoniserende werking hebben op prâna en op de nâdî's en chakra's.


Reiki wordt toegepast voor klachten op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau, en ter versterking van gezondheid en welbevinden. Gesteld wordt dat energiestromen in een lichaam geblokkeerd raken door bv. onverwerkte negatieve ervaringen uit het verleden, met lichamelijke en geestelijke problemen als gevolg. (bron: Wikipedia) 


Een reiki behandeling verloopt erg sereen en wordt liggend gegeven bovenop de kleren.


Sessieduur 1u (behandeltijd 45min), prijs 50€

Sessieduur 1,5u (behandeltijd 75min), prijs 75€

Voor kinderen duurt een sessie 30min, prijs 25€

Âyurvedische Abhyanga/marma massage

Âyurvedische behandelingen zijn veel meer dan zomaar lichaamsmassages. Ze worden hoofdzakelijk ingezet om disbalans in de weefsels en de dosha's te corrigeren. Al worden ze ook preventief geadviseerd voor het behoud van een goede fysieke en mentale gezondheid en veerkracht. Hoe dan ook is het bij het maken van een afspraak goed dat je 'iets' weet over âyurveda. Deze pagina geeft je wat achtergrond over de oudste geneeskunst ter wereld. Ik adviseer om de  2-daagse cursus te volgen wanneer je ook wezenlijk âyurveda als ondersteunende levensfilosofie wenst te integreren. De behandelingen zijn in dit geval jouw moment van herkalibratie en herinnering aan het Zelf. Aan zelfzorg en de oeroude natuurlijke principes van levenskwaliteit, gezondheid en geluk.


Spasmofilie/fibromyalgie patiënten kunnen bij mij ook terecht voor âyurvedische warme medicinale oliemassages gezien deze de revalidatie bevorderen.


De kruidenolie wordt gekozen op maat van de klachten. De olie wordt verwarmd net boven lichaamstemperatuur. Dit opent de huidporiën zodat de olie optimaal wordt opgenomen door de weefsels. Zo kunnen de kruiden inwerken tot 7 dagen na de massage. De kruidenoliën waarmee ik hoofdzakelijk werk, worden geadviseerd bij: spierspanning, zenuwpijnen, onrust, mentale of fysieke overbelasting of uitputting, krachteloosheid, slapeloosheid, hoofdpijn, depressie, ontstekingen, huidproblemen, gewrichtspijnen en hormonale klachten.


De Âyurvedische voet-en hoofdmassage (pada abhyanga en shiro abhyanga) is inbegrepen in de behandeling en ook worden de marmapunten kort behandeld. Een behandeling duurt 2u of 120min.
De behandeltijd is 105min. Prijs is 100€.
Let op: dit is geen consult. Voor âyurvedische begeleiding maak je steeds een aparte afspraak.


PRAKTISCH: Zorg voor slechte kledij + sokken + iets om nadien het hoofd warm te houden. De dag zelf neemt u thuis rust. Douche vooraleer naar uw afspraak te komen en eet een lichte maaltijd ten laatste 1,5u vóór uw sessie. Zo mogelijk volgt u de dagen vóór en na de behandeling ook een lichter dieet. (vers, sâttvisch)


Âyurvedische massages voeden het zenuwstelsel en de weefsels diep; ze reinigen en kalmeren daarnaast ook lichaam, emoties en geest. Ze hebben als doel lichaam en geest gezonder te maken en meer weerbaar voor invloeden van buitenaf. Stress en vermoeidheid wordt bestreden en de immuniteit, alsook het zelfherstellende vermogen wordt gestimuleerd.


Âyurvedische kruidenoliën werken aanvullend en zijn geen vervanging voor de klassieke geneeskunde.

Meer over marma/nâdi's/prâna

Reiki en Âyurvedische Abhyanga/marmamassages werken in op de marmapunten, maar ook op de chakra's, nâdî's en prâna.

In de yoga studiegroep, de Reiki cursussen en ook op de verdiepingsdag rond marmapunten worden deze begrippen in detail toegelicht.

Ik beperk me hier tot een korte definitie:

 • Wanneer de vitaliteit of fysieke, mentale kracht uit balans is, is een disbalans op gebied van Prâna of de vitale energie. Deze vitale energie wordt voortdurend opgebouwd en afgebroken door onze routines en verplaatst zich door het lichaam via de nâdî's.
 • Dit zijn kanalen waardoor 'iets' stroomt in het lichaam (bloed, lymfe, enz). Ook buiten het lichaam wordt er gesproken over de kanalen van de geest en de kanalen van het zijn. Er zijn dus ook 'subtiele, energetische nâdî's. Lichaam, geest en emoties zijn zo verbonden.
 • De vitale energie komt samen en aan de oppervlakte op een aantal specifieke punten in het lichaam. Dit zijn de marmapunten of de 'zetels van vitale energie' waar specifieke weefsels elkaar ontmoeten (bloedvaten, zenuwen, gewrichten, botten, pezen, spieren, enz). Waar de energie verstoord is, geven de punten aan de oppervlakte blokkades.
 • De belangrijkste marmapunten zijn de chakra's. Dit zijn plaatsen waar 1 of meer nâdî's zich kruisen. Het zijn centra van subtiele prâna-activiteit die verbonden zijn met het sympathische, parasympathische en autonome zenuwstelsel én met de persoonlijkheid.


Zowel Reiki als de Abhyanga/marmamassages werken diep in op al deze zaken. Maar ook degelijk aangeleerde Yogatechnieken van âsana, prânâyâma, mudrâ, mantra en meditatie werken diep in op zowel lichaam, geest, emoties als op de chakra's, de nâdi's en op prâna.

Yoga lichaamswerk op maat

Yoga kan je zien als een vorm van zowel fysiek, emotioneel als energetisch werk gezien degelijk aangeleerde technieken van âsana, prânâyâma, mudrâ, mantra en meditatie diep inwerken op zowel lichaam, geest, emoties als op de chakra's, de nâdi's en op prâna. Deze begrippen worden hier kort nader toegelicht.


Voor meer info over de begeleiding vanuit yoga en op vlak van meditatie, mudrâ, mantra, enz. zie hier.

Siberisch sjamanisme:
Authentieke healings

Authentieke healings

Lees hier meer over het siberisch sjamanisme. Traditionele diepgaande technieken van healing.

In het Siberisch sjamanisme gaat men ervan uit dat er 4 trillingsniveau's zijn. Een beetje vergelijkbaar met de 3 guna's in yoga/âyurveda.

 1. De laagste trilling is de zijnstoestand vanuit dewelke we disbalans ervaren, angst, stress, spanning, frustratie, ergernis, conflict.
 2. De tweede trilling wordt ook gezien als de vibratie van Moeder Aarde en geeft gevoelens van stabiliteit, veiligheid, harmonie, vreugde, liefde en balans.
 3. De derde trilling is deze van de Lucht en geeft lichtheid, creatie en 'flow'. Op dit niveau voel je je gedragen, geïnspireerd, open en vrij.
 4. De hoogste trilling is deze van stilte en bewustzijn; bewegingsloosheid. Hier is alles verbonden. Hier heerst rust en diepe gelukzaligheid.


Tree of Life healing


Er wordt gewerkt vanuit de symboliek en energie van de Siberische levensboom.
Deze staat in 4 dimensies/werelden tegelijk en is ook verbonden met de hogervermelde trillingen.

Deze healing ondersteunt lichaam en geest om te komen tot diepe transformatie.

 1. Met de wortels (bij de mens de voeten, benen en het onderste deel van de romp) is de levensboom diep verbonden met de aarde en reikt tot de onderwereld. Hier begint transformatie en groei en het kunnen doorbreken van patronen, lijden, pijn, onrust, enz...
 2. De stam is bij de mens het bovenste deel van de romp en de organen. Deze geven ons bescherming, voeding, zuivering, harmonie, liefde.
 3. De takken van de levensboom zijn onze armen, schouders, maar ook de nek en het hoofd. Hiermee reiken we uit naar het licht, naar steun, de warmte van de bron en naar goddelijke inspiratie. Wanneer we verbonden zijn is het hoofd licht en ervaren we flow.
 4. De levensboom zijn hoogste toppen raken de kosmos of de bovenwereld. Deze voeding komt bij de mens binnen via de kruin. Dit is de rechtstreekse connectie met Stilte. Hier ervaren we éénheidsbewustzijn.


Je ligt ontspannen neer en ik gebruik instrumenten en mijn stem om de 4 werelden en kwaliteiten - en ook de verschillende delen van het lichaam - te balanceren.


Er wordt gewerkt van de top van het hoofd naar beneden. Deze richting symboliseert het ontvangen van inzicht + verteren ervan om te komen tot loslaten van dat wat niet langer nodig is.

Duur 1u (behandeltijd 45min), prijs 50€
Duur groep 1,5u, prijs 13€ (8 oktober 2021 18:15-19:45)


4 Spirits healing


Er wordt gewerkt met de kracht en symboliek van de 4 grote spirits van het Siberisch Sjamanisme. (zie de 4 trillingen hierboven vermeld).

Je ligt ontspannen neer en ik gebruik de sjamanistische drum en 4 bijzondere methodieken om je vanuit de laagste trilling naar de hoogste te brengen en disbalans te helpen transformeren. Ik werk van de voeten naar boven. In deze techniek dien je eerst los te laten om te ontvangen.

We praten niet na (!) gezien het belangrijk is om nadien nog even in de hoogste trilling (Stilte, Eénheidsbewustzijn) te kunnen blijven.

Duur privé 1u, prijs 50€
Duur groep 1,5u, prijs 13€ (21 februari 2022 18:15-19:45)


Zuivering / reading / ceremonie
Ik ben ook getraind in andere siberisch sjamanistische technieken.

Aarzel niet mij te contacteren wanneer u een specifieke zoektocht hebt in healing / reading / zuivering / ceremonie.

Siberisch sjamanisme:
Power Retrieval & Soul Retrieval

Power Retrieval

Vanuit overgave aan de werelden waarheen gereisd kan worden, tracht ik heling terug te halen om ten dienste te stellen voor het individu. Gedurende deze inwendige reis ligt de ontvanger ontspannen neer en verblijft in niet-doen. Deze bijzondere techniek begeleid ik op de achtergrond met sjamanistische muziek (drum, ratel) Ik reis met de intentie om een Krachtdier of een Inzicht terug te halen voor de ontvanger. Zo kom je tot het hervinden van kracht of van dat wat je momenteel kwijt lijkt te zijn.
Duur 1u, prijs 50€


Soul Retrieval

Sessie 1: soul retrieval

Door bepaalde omstandigheden (overbelasting, verdriet, trauma) ontstaat er een (af)scheiding geest/lichaam wat kan leiden tot angsten en emotioneel of fysiek krachtverlies. Vaak ontstaan hierdoor ook mentale of fysieke klachten of ziekten en een verkeerde relatie met zelfzorg. Er kan ook een afgescheidenheid zijn met de Bron wat leidt tot een algemeen diep gevoel van onrust of verloren te zijn. Ik reis heel specifiek om dat deel van de Ziel dat verloren is te zoeken en terug te halen.

Voor aanvang krijg je een korte healing om in verbinding te komen  (Tree of Life healing - of 4 Spirits healing, zie hoger)

Duur 1u, prijs 75€


Sessie 2-3-4: herintegratie

Na de healing en na een periode van 21 dagen gaan we samen via bijzondere meditatieve en sjamanistische technieken alle delen van jezelf weer herintegreren. Duur 1,5u, prijs 75€.

6 weken later zie ik je graag opnieuw voor nog een volgende stap. Reken op een 3-tal sessies.