Individuele behandelingen

Individuele Behandelingen

Als erkend yogaleraar/âyurvedic technician®/naturopaat heb ik meer dan 10 jaar ervaring in het werken met zowel het fysieke lichaam als met de geest.
Lichaamswerk omvat technieken die inwerken op het subtiele lichaam.  Dit subtiele lichaam is rechtstreeks verbonden met het fysieke, emotionele en mentale lichaam.
Vanuit mijn jarenlange opleidingen in yoga (8 jaar), âyurveda (3 jaar), reiki (+10 jaar) en mijn trainingen vanuit het sjamanisme (+5 jaar) tracht ik voor de persoon in kwestie zichtbaar te maken wat onzichtbaar was, te laten stromen wat geblokkeerd was en te openen datgene waar de tijd rijp voor is.

Reiki

De term Reiki bestaat uit twee Japanse karakters, met name 霊 rei en 気 ki. Rei kan op verschillende manieren vertaald worden: geest, ziel, spirit, het universele, het goddelijke, enz. Ki wordt vertaald als levenskracht, energie en is hetzelfde als prâna.


Rei+ki kan men vertalen als 'de levenskracht, of de energie die ondersteund, geholpen, gestuurd kan worden door een universele bron'


Bij het toepassen van Reiki worden lichaam, geest en ziel, wanneer het aankomt op ziekte en genezing, als een geheel gezien. (Bron)


Reiki is gebaseerd op een 2.500 jaar oude healing techniek, herontdekt rond 1920 door de Japanner Dr. Mikao Usui (1865-1926). Hij is de grondlegger van wat hijzelf "Usui Reiki Ryoho" noemde.

"Ryoho" is Japans voor 'therapie' of 'remedie'.


Dr. Mikao Usui ontwikkelde Reiki oorspronkelijk als een spirituele weg naar geluk, harmonie en verlichting. Meditatie en de Gokai (de 5 principes) waren de kern van dit onderwijs en zijn belangrijke leefregels (!) voor reiki-beoefenaars en cliënten.


Bij een reikibehandeling treedt de beoefenaar op als tussenpersoon voor het doorgeven van universele levensenergie aan de ontvanger. Deze vindt zelf haar weg door het lichaam en de geest van de ontvanger en zet in gang wat nodig is voor transformatie.


Reiki wordt in de westerse opvatting gezien als kosmische en niet persoonlijke energie; beoefenaars zouden deze energie slechts doorgeven. Het vermogen om energie door te geven heeft volgens hen iedereen, zij het doorgaans nog slechts in geringe mate.


De westerse opvatting staat echter in contrast met de originele opvatting van Reiki (!) daar is de kwaliteit van Reiki afhankelijk van de spirituele ontwikkeling en staat van zijn.


(bron: Wikipedia) 

Reiki brengt diepe rust en herverbindt lichaam, geest en ziel.


Het cultiveert sâttva en geeft als dusdanig helderheid en een betere aarding of stabiliteit in het leven.


Reiki zal daarnaast ook de volgende zaken activeren: het komen tot meer blijheid en overgave, het komen tot meer vertrouwen, het hervinden van je intuïtie en kracht om je pad te volgen, juiste zelfzorg, enz.


De doorgegeven energie zou een voedende en harmoniserende werking hebben op prâna en op de nâdî's en chakra's. Reiki wordt toegepast voor klachten op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau, en ter versterking van gezondheid en welbevinden. Gesteld wordt dat energiestromen in een lichaam geblokkeerd raken door bv. onverwerkte negatieve ervaringen uit het verleden, met lichamelijke en geestelijke problemen als gevolg.


(bron: Wikipedia) PRAKTISCH:


Een reiki behandeling verloopt erg sereen en wordt liggend gegeven bovenop de kleren.


Sessieduur 1u (behandeltijd 45min), prijs 50€
Sessieduur 1,5u (behandeltijd 75min), prijs 75€

Voor kinderen duurt een sessie 30min, prijs 25€


Hier kan u mijn persoonlijk Reiki verhaal lezen.


Vanaf 2022 kan u bij mij ook terecht voor inwijdingen in Reiki I, Reiki II, Reiki III.

Siberisch sjamanisme:
Authentieke healings

Tree of Life healing


Lees hier meer over het siberisch sjamanisme. Traditionele diepgaande techniek van healing. Er wordt gewerkt vanuit de energie van de Shamanic Tree of Life. Daar waar onze voeten, benen en het onderste deel van de romp verbonden zijn met de aarde energie en met transformatie (zoals de wortels van een boom) staat onze romp en haar organen in verbinding met het hier en het nu. Hier en nu kan alleen balans en harmonie ervaren worden. Armen, schouders, nek en hoofd reiken uit naar de warmte van de bron en naar goddelijke inspiratie. Naar gedragen en gevoed te worden door de kosmos. Deze voeding komt binnen via de kruin.


Je ligt ontspannen neer en ik gebruik instrumenten om de 4 werelden en kwaliteiten zoals we deze in de sjamanistische levensboom kunnen terugvinden te balanceren in de ontvanger. Deze verankeren inspiratie, lichtheid, stilte en éénheidsbewustzijn. Ook brengen ze lichaam en geest tot diepe rust en harmonie en doen je loslaten wat je niet langer nodig hebt.

Er wordt gewerkt van de top van het hoofd naar beneden.

Deze richting symboliseert het ontvangen - verteren - en loslaten van.

Duur 1u (behandeltijd 45min), prijs 50€


4 Spirits healing


Traditionele diepgaande techniek van healing. Ik werk met de energie van de 4 Spirits zoals gekend in het siberisch sjamanisme.

Je ligt ontspannen neer en ik gebruik de sjamanistische drum en 4 bijzondere methodieken.

Ik werk van de voeten naar boven.
We beginnen met de laagste trilling om bij de hoogste te eindigen.

De laagste trilling is de zijnstoestand vanuit dewelke we disbalans in het leven ervaren, angst, stress, spanning, frustratie, enz.

Ik tracht deze te transformeren en je te brengen richting één trilling hoger: deze van veiligheid, harmonie, vreugde, liefde en balans. Deze trilling wordt ook gezien als de vibratie van Moeder Aarde. Vervolgens gaan we nog een trilling hoger om te komen tot de energie van lichtheid, creatie en 'flow'. Op dit niveau voel je je gedragen, geïnspireerd, open en vrij. Tot slot eindigen we met de hoogste trilling, deze van stilte en bewustzijn. Hier is alles verbonden. Hier heerst rust en diepe gelukzaligheid.

We praten niet na (!) gezien het belangrijk is om hierna in deze Toestand te kunnen blijven.

Duur 1u, prijs 50€


Zuivering / reading / ceremonie
Ik ben ook getraind in andere siberisch sjamanistische technieken.

Aarzel niet mij te contacteren wanneer u een specifieke zoektocht hebt in healing / reading / zuivering / ceremonie.

Siberisch sjamanisme:
Power Retrieval & Soul Retrieval

Power retrieval

Vanuit overgave aan de werelden waarheen gereisd kan worden, tracht ik heling terug te halen om ten dienste te stellen voor het individu. Gedurende deze inwendige reis ligt de ontvanger ontspannen neer en verblijft in niet-doen. Deze bijzondere techniek begeleid ik op de achtergrond met sjamanistische muziek (drum, ratel) Ik reis met de intentie om een Krachtdier of een Inzicht terug te halen voor de ontvanger. Zo kom je tot het hervinden van kracht of van dat wat je momenteel kwijt lijkt te zijn.
Duur 1u, prijs 50€


Soul Retrieval

Deel 1: healing

Door bepaalde omstandigheden (overbelasting, verdriet, trauma) ontstaat er een (af)scheiding geest/lichaam wat kan leiden tot angsten en emotioneel of fysiek krachtverlies. Vaak ontstaan hierdoor ook mentale of fysieke klachten of ziekten en een verkeerde relatie met zelfzorg. Er kan ook een afgescheidenheid zijn met de Bron wat leidt tot een algemeen diep gevoel van onrust of verloren te zijn. Ik reis heel specifiek om dat deel van de Ziel dat verloren is te zoeken en terug te halen. Dit duurt ongeveer 20min. Voor aanvang krijg je een korte healing om in verbinding te komen  (Tree of Life healing - of 4 Spirits healing, zie hoger)

Duur 1u, prijs 50€


Deel 2: herintegratie

Na de healing en na een periode van 21 dagen kan je aanvullend soul retrieval coaching sessies overwegen waar we samen via ceremonie, creatieve therapie en via allerhande meditatieve en sjamanistische technieken alle delen van jezelf weer herintegreren. Duur 1,5u, prijs 75€

Âyurvedische Abhyanga/marma massage

Âyurvedische behandelingen zijn veel meer dan zomaar lichaamsmassages. Ze worden hoofdzakelijk ingezet om disbalans in de weefsels en de dosha's te corrigeren. Al worden ze ook preventief geadviseerd voor het behoud van een goede fysieke en mentale gezondheid en veerkracht. Hoe dan ook is het bij het maken van een afspraak goed dat je 'iets' weet over âyurveda. Deze pagina geeft je wat achtergrond over de oudste geneeskunst ter wereld. Ik adviseer om de  2-daagse cursus te volgen wanneer je ook wezenlijk âyurveda als ondersteunende levensfilosofie wenst te integreren. De behandelingen zijn in dit geval jouw moment van herkalibratie en herinnering aan het Zelf. Aan zelfzorg en de oeroude natuurlijke principes van levenskwaliteit, gezondheid en geluk.


Spasmofilie/fibromyalgie patiënten kunnen bij mij ook terecht voor âyurvedische warme medicinale oliemassages gezien deze de revalidatie bevorderen.


De kruidenolie wordt gekozen op maat van de klachten. De olie wordt verwarmd net boven lichaamstemperatuur. Dit opent de huidporiën zodat de olie optimaal wordt opgenomen door de weefsels. Zo kunnen de kruiden inwerken tot 7 dagen na de massage. De kruidenoliën waarmee ik hoofdzakelijk werk, worden geadviseerd bij: spierspanning, zenuwpijnen, onrust, mentale of fysieke overbelasting of uitputting, krachteloosheid, slapeloosheid, hoofdpijn, depressie, ontstekingen, huidproblemen, gewrichtspijnen en hormonale klachten.


De Âyurvedische voet-en hoofdmassage (pada abhyanga en shiro abhyanga) is inbegrepen in de behandeling en ook worden de marmapunten kort behandeld. Een behandeling duurt 2u of 120min.
De behandeltijd is 105min. Prijs is 100€.
Let op: dit is geen consult. Voor âyurvedische begeleiding maak je steeds een aparte afspraak.


PRAKTISCH: Zorg voor slechte kledij + sokken + iets om nadien het hoofd warm te houden. De dag zelf neemt u thuis rust. Douche vooraleer naar uw afspraak te komen en eet een lichte maaltijd ten laatste 1,5u vóór uw sessie. Zo mogelijk volgt u de dagen vóór en na de behandeling ook een lichter dieet. (vers, sâttvisch)


Âyurvedische massages voeden het zenuwstelsel en de weefsels diep; ze reinigen en kalmeren daarnaast ook lichaam, emoties en geest. Ze hebben als doel lichaam en geest gezonder te maken en meer weerbaar voor invloeden van buitenaf. Stress en vermoeidheid wordt bestreden en de immuniteit, alsook het zelfherstellende vermogen wordt gestimuleerd.


Âyurvedische kruidenoliën werken aanvullend en zijn geen vervanging voor de klassieke geneeskunde.

Yoga lichaamswerk op maat

Yoga kan je zien als een vorm van zowel fysiek, emotioneel als energetisch werk gezien degelijk aangeleerde technieken van âsana, prânâyâma, mudrâ, mantra en meditatie diep inwerken op zowel lichaam, geest, emoties als op de chakra's, de nâdi's en op prâna. Deze begrippen worden hier kort nader toegelicht.


Voor meer info over de privé begeelidng vanuit yoga en op vlak van meditatie, mudrâ, mantra, enz. zie hier.

Âyurvedische healing marma/nâdi's/prâna

Âyurvedische behandelingen kunnen enkel na het hebben gevolgd van de 2-daagse cursus gezien voorkennis nodig is.


Deze bijzondere healing (wordt ook sâttvische âyurvedische massage genoemd) is vergelijkbaar met Reiki maar behandelt specifiek de marmapunten. Wanneer de vitaliteit of fysieke, mentale kracht uit balans is, is een disbalans op gebied van Prâna. Deze verplaatst zich door het lichaam via de nâdî's. Dit zijn kanalen waardoor 'iets' stroomt in het lichaam. Ook buiten het lichaam wordt er gesproken over de kanalen van de geest en de kanalen van het zijn. Lichaam, geest en emoties zijn zo verbonden. De vitale energie komt samen en aan de oppervlakte op een aantal specifieke punten in het lichaam. Dit zijn de marmapunten of de 'zetels van vitale energie' waar specifieke weefsels elkaar ontmoeten (bloedvaten, zenuwen, gewrichten, botten, pezen, spieren, enz). Waar de energie verstoord is, geven de punten aan de oppervlakte blokkades. De belangrijkste marmapunten zijn de chakra's. Dit zijn plaatsen waar 1 of meer nâdî's zich kruisen. Het zijn centra van subtiele prâna-activiteit die verbonden zijn met het sympathische, parasympathische en autonome zenuwstelsel én met de persoonlijkheid.


U kiest zelf uw sessieduur.

1u = 45min behandeling, prijs 50€ of 1,5u = 75min behandeling, prijs 75€