Privébegeleiding

Privé-begeleiding


Sinds 2010 inspireer ik mensen in levenswijzen die het algemeen welzijn bevorderen. Met welzijn wordt bedoeld dat het zowel fysiek als mentaal en ook op vlak van relaties goed met een persoon gaat en dat er welbevinden is, wat vertaald kan worden als geluk.


  Iedereen kan baat hebben bij begeleiding of gidsing.  Voor wie preventief aan de mentale en fysieke gezondheid of relaties wenst te werken, of op zoek is naar revalidatie van specifieke klachten.


  U kan bij mij privé terecht voor


  Het tarief is 55€/uur. Intake duurt steeds 1,5u (80€) incl. eerste adviezen en technieken. De bijdrage voor een Abhyanga en Marmapunt massage bedraagt 108€ (2u).


  Hier vindt u het aanbod van alle cursussen en lessen in groep.


  Wanneer u op zoek bent naar


  Kan u op ditzelfde adres ook terecht bij mijn man, Tom Pattyn.

  Oplossingsgericht Cognitief Systemisch therapeut.

  Meer info: www.terrapathos.be

  Erkend Naturopaat


  Naturopathie richt zich op:

  1. de preventie van ziekte
  2. het stimuleren van het inherente genezend vermogen van het lichaam
  3. de behandeling van de persoon in zijn geheel
  4. de persoonlijke verantwoordelijkheid voor de gezondheid en de voorlichting van patiënten in levenswijzen die de gezondheid bevorderen.

  Erkende Naturopaten zijn:

  1. breed gevormd en hebben minstens 2 specialisaties onder de knie.
   U kan hier mijn diploma's en bijscholingen raadplegen.

  2. geëxamineerd op therapeutische basiskennis en medische basiskennis anatomie, fysiologie en pathologie
  3. bereid tot jaarlijkse bijscholing en zelfontwikkeling
  4. bereid tot doorverwijzing, in het belang van de cliënt, wanneer nodig.
   Sinds maart 2018 maak ik ook nog deel uit van de multidisciplinaire groepspraktijk BeweegPlus.


  Sinds 2010 ben ik aangesloten bij (en jaren werkzaam geweest in het dagelijks bestuur, de raad van bestuur & toetredingscommissie van) Naturopathica ; wettig erkende beroepsvereniging voor hulpverleners die werken met complementaire methodes in hulpverlening.

  Naturopathie werkt ondersteunend en aanvullend op de klassieke geneeskunde en is geen vervanging van welke medische behandeling dan ook.  Ik werk niet met voedings-supplementen. Contacteer steeds eerst uw huisarts voor een schriftelijke diagnose.

  Als Naturopaat ben ik gebonden aan een ethische code.

  Privé-begeleiding

  Yoga-onderricht


  Voor meer gevorderde beoefenaars om specifieke technieken van âsana - prânâyâma - meditatie te verfijnen. Voor wie de leer van yoga en de yogateksten wenst te bestuderen samen met een leraar.

  Voor wie zit met bepaalde levensvragen of een specifieke, persoonlijke zoektocht.

  Lees hier meer over yoga.

  Yoga op maat / Yoga Chikitsa / Âyurveda op maat


  Yoga therapie wordt Yoga Chikitsa genoemd. De term chikitsa komt uit de Âyurvedische teksten, die een Chikitsa Sthana of sectie bevatten die betrekking heeft op herstel van acute en chronische klachten of revalidatie. Door middel van observatie, vraagstelling en onderzoek toegepast volgens de Vedische principes wordt een begeleidingsplan op maat gestart met regelmatige vervolgafspraken:

  1. Yoga chikitsa op maat van de klachten & ter bevordering van het herstel
  2. Uitgebreide levensadviezen op maat van uw constitutie
   Hieronder vallen ook ademtechnieken, aangepaste routines, voeding, denkadviezen, enz.


  Âyurveda werkt richting het uitzuiveren van de geest (en het komen tot zuivere emoties, een zuiver karakter en zuiver gebruik van de zintuigen) en het weer in balans brengen van het lichaam. Lees hier meer over de oudste geneeskunst ter wereld.

  Abhyanga & Marmapunt massages

  Hartverwarmend en diep inwerkend


  Âyurveda staat bekend voor haar diep reinigende, voedende adviezen en behandelingen.

  De Âyurvedische Abhyanga/marmamassage is een complete behandeling voor het lichaam, maar ook voor de emoties en de geest. De klassieke voet-en hoofdmassage (pada abhyanga en shiro abhyanga) is hierin eveneens inbegrepen en ook worden de marmapunten behandeld.

  Marmapunten (107) zijn acupressuurpunten en belangrijke kruispunten waar specifieke weefsels elkaar ontmoeten (oa. bloedvaten, zenuwen, gewrichten, botten, pezen, spieren). Ook de chakra's zijn bijzondere marmapunten; wielen van waaruit de nâdi's of subtiele zenuwbanen/energiekanalen (van 14 hoofdnâdi's tot 72.000 subtiele kanalen) stromen. De nâdi's vervoeren prâna/levenskracht (equivalent van qi/chi). Waar deze verstoord is, komt dit aan de oppervlakte ter hoogte van de marmapunten.

  Meer over prâna, nâdi's, chakra en marma

  Effecten


  - ontspant lichaam, geest en het zenuwstelsel en sterkt alles weer aan

  - bevordert de doorstroming van prâna/levensenergie

  - voedt de weefsels (spieren, pezen en gewrichten) en maakt droogte/knopen los

  - stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam

  - maakt afvalstoffen los en helpt deze af te voeren

  - bestrijdt vermoeidheid en stress en bevordert de vitaliteit

  - kan geblokkeerde emoties losmaken

  - stimuleert kwaliteiten als overgave, loslaten en zelfzorg

  - maakt lichaam en geest meer weerbaar voor invloeden van buitenaf

  - corrigeert de disbalans in de weefsels en de dosha's.

  - werkt preventief voor het behoud van een gezonde geest in een gezond lichaam.


  Prijs is 108€. Je bent in totaal 2u hier.


  De kruidenolie wordt gekozen op maat van de klachten. De olie wordt verwarmd net boven lichaamstemperatuur. Dit opent de huidporiën zodat de olie optimaal wordt opgenomen door de weefsels. Zo kunnen de kruiden inwerken tot 7 dagen na de massage. De kruidenoliën waarmee ik hoofdzakelijk werk, worden geadviseerd bij: spierspanning, zenuwpijnen, onrust, mentale of fysieke overbelasting of uitputting, gebrek aan veerkracht, problemen met de immuniteit, krachteloosheid, slapeloosheid, hoofdpijn, depressie, ontstekingen, huidproblemen, gewrichtspijnen en hormonale klachten. Âyurvedische kruidenoliën werken aanvullend en zijn geen vervanging voor de klassieke geneeskunde. Ik werk niet met voedingssupplementen maar verwijs in dit geval, en ook bij specifieke aandoeningen, waarbij reeds vele dhatu's betrokken zijn, verder naar een âyurvedisch arts (wat belangrijk is en een goede naturopaat doet dit).


  Bij chronische klachten, overweeg om in het begin elke 3 weken langs te komen voor een behandeling. Nadien, eens de olie meer in de weefsels zit, kan je nog eens per maand komen, eens per 6 weken, enz.. Het is goed om tegelijkertijd in consult-vorm begeleid te worden om fysieke/emotionele klachten aan te pakken.


  Zorg voor slechte kledij + sokken + iets om het hoofd warm te houden. De dag zelf neemt u thuis rust. Douche vooraleer naar uw afspraak te komen en eet ten laatste 1,5u vóór uw sessie (een lichte maaltijd ). Zo mogelijk volgt u de dagen vóór en na de behandeling ook een lichter dieet. (vers, sâttvisch) en zorgt u goed voor uzelf. Een âyurvedische abhyanga/marmamassage kan veel losmaken, ook op emotioneel gebied dus is het belangrijk de dagen erna tijd te nemen voor zelfzorg.


  Andere behandelingen:

  zie Reiki