Andere Natuurtradities

Yoga en Âyurveda zijn natuurtradities en streven éénwording na met dat wat je in wezen bent - en een grote Verbinding met de wereld rondom. Er is geen afgescheidenheid tussen ons en de ander, noch tussen ons en de natuur. There is only One.


Wanneer we echter niet verbonden zijn met de Natuur, zijn we ook afgescheiden van onze eigen Natuur en Levenskracht. Er zijn meer dan 100 natuurtradities (Taoïsme, Boeddhisme, Shintoïsme, Sjamanisme, Hindoeïsme, Keltisch Paganisme, Druïdisme). Deze voor-christelijke tradities symboliseren het Oude Weten.


Âyurveda wordt ingedeeld onder de noemer "alchemistisch sjamanisme" gezien het naast de persoonlijke adviezen voor herstel van de levenskwaliteit de mens weer leert leven volgens de seizoenen en de natuur en werkt met verscheidene delen van die Natuur. Bronnen vermeldden dat Âyurveda tot 12.000 jaar oud kan zijn.
Lees hier meer over mijn begeleiding vanuit âyurveda.


Van kindsaf heb ik een buitengewone sterke band met de Natuur. Zij heeft mij altijd gedragen en gevoed. Ik 'praat' al voor zolang ik me kan herinneren met fauna en flora en met de 'Spirit that moves through all things'. Ik heb altijd genavigeerd vanuit een andere focus en filosofie in het leven. Al heel vroeg verdiepte ik me in Oosterse filosofie, mystiek, esoterie en natuurtradities wat me natuurlijk voor velen tot een zonderling maakte.
Al heel vroeg ontstond in mij het verlangen lijden weg te nemen waar ik kon en de mens aan zichzelf terug te geven.

U kan bij mij terecht om u te verdiepen in dit werk.


Dit zowel via groepstrajecten (momenteel allemaal lopend, nieuwe data schooljaar sep'23-jun'24 spoedig online)


Als privé: