Kennismaking Per-Neser

Per-Neser

Kwalitatieve overdracht vanuit oude tradities

BACK TO THE SOURCE


Sinds 2010 inspireer ik vanuit mijn privé praktijk en cursuscentrum in levenswijzen die de innerlijke rust, de persoonlijke (energie)kracht en de verbinding voeden.


In al mijn begeleidingsvormen heb ik getracht naar de Bron/Kern van oude tradities terug te gaan. Ik werd jarenlang intensief geschoold en op mijn beurt geef ik dit onderricht ook door vanuit de essentie, zonder aan de authentieke technieken iets te veranderen.


Kom kennis maken met relaxatie, yoga & meditatie vanuit 2 grote tradities. Ontdek de 5000 jaar oude geneeskunst âyurveda. Ga de diepte in met de oeroude wijsheid en healing van het sjamanisme. Of bewandel het pad van het bijzondere, sacrale reiki.


Elk traject in groep wordt met hart en ziel gegeven.
Idem voor de individuele sessies en behandelingen.


Ik werk vanuit een grote dienstbaarheid en openheid en  geef door wat ik ken, zodat jong en oud preventief kan werken aan het behouden van de levenskwaliteit of deze kan herstellen waar uit balans.


Ook hulpverleners kunnen bij mij terecht voor training of ondersteuning wanneer ze meer holistisch wensen te werken in de begeleiding van hun cliënten of groepen. Of wanneer zij zelf op zoek zijn naar meer zelfzorg of verbinding.


Graag inspireer ik je terug naar jouw Bron of Kern!

Evolutie praktijk & cursuscentrum

11 JAAR PER-NESER


In 2010 behaalde ik mijn erkenning als naturopaat. Hier leest u wat een naturopaat is en doet.
Ik startte mijn praktijk als
Âyurvedic Technican® en Stress-& Mindfulnesscoach en ondersteunde de eerste jaren vooral mensen met burnout, fibromyalgie, spasmofilie en spanningsgerelateerde klachten richting revalidatie.

In 2014 behaalde ik na 5 jaar opleiding mijn diploma als Erkend Yogaleraar. De zaal werd gebouwd en ik begon ook  groepscursussen te geven voor al mijn begeleidingsvormen.

In 2016 schoolde ik mij bij tot HSP Coach en ging ik in de leer bij een authentieke sjamaan in het Siberisch Sjamanisme. Eerst enkele dagen per jaar, maar dankzij de lockdown kon ik in 2020 een jaartraining volgen hierin.
Het sjamanisme beoefen ik intussen al 20 jaar.
Reiki beoefen ik sinds 2011 en sinds juli 2021 mag ik mij ook Reiki Master Teacher noemen.

De laatste jaren groeide ik steeds dieper - én hoger richting mijn eigen Kern, Verbinding en Authenticiteit.  

Toen Per-Neser 10 jaar werd, in 2020, veranderde ik mijn logo om deze verankering naar boven en beneden kracht bij te zetten. Intussen heeft de boom van Per-Neser 4 grote wortels gekregen. 4 authentieke tradities die ik doorleef en met hart en ziel doorgeef!


Sofie Van Mensel °21-06-1980

Een Naturopaat richt zich op:

  1. de preventie van ziekte
  2. het stimuleren van het inherente genezend vermogen van het lichaam
  3. de behandeling van de persoon in zijn geheel (geest + lichaam + ziel)
  4. de persoonlijke verantwoordelijkheid voor de gezondheid
  5. de voorlichting van cliënten in levenswijzen die de gezondheid bevorderen


Lees hier meer over de privébegeleiding.


Erkende Naturopaten zijn:

  1. breed gevormd en hebben minstens 2 specialisaties onder de knie
  2. geëxamineerd op therapeutische basiskennis en medische basiskennis anatomie, fysiologie en pathologie
  3. bereid tot voortdurende bijscholing en zelfontwikkeling
  4. bereid tot doorverwijzing, in het belang van de cliënt, wanneer dit nodig is.

Sinds 2010 ben ik aangesloten bij (+ jaren werkzaam geweest in het dagelijks bestuur, de raad van bestuur & toetredingscommissie van) Naturopathica. Wettig erkende beroepsvereniging voor hulpverleners die werken met complementaire methodes in hulpverlening. Naturopathie werkt aanvullend op de klassieke geneeskunde en is geen vervanging van medische behandeling. Raadpleeg eerst uw huisarts voor een diagnose.


Sinds maart 2018 maak ik ook nog deel uit van de multidisciplinaire groepspraktijk BeweegPlus waar u ook terecht kan voor kinésitherapie, osteopathie, psycholoog, jobcoach