Kennismaking cursuscentrum

Uw Naturopaat

Kwalitatieve overdracht vanuit oude tradities

BACK TO THE SOURCE


Sinds 2010 inspireer ik vanuit mijn privé praktijk en cursuscentrum in levenswijzen die de innerlijke rust, de persoonlijke (energie)kracht en de gezondheid voeden.


Elk traject in groep wordt met hart en ziel gegeven.

Idem voor de individuele sessies en behandelingen.


Ik werk vanuit een grote dienstbaarheid en openheid en  geef door wat ik ken, zodat jong en oud preventief kan werken aan het behouden van de levenskwaliteit of deze kan herstellen waar uit balans.


In al mijn begeleidingsvormen heb ik getracht naar de Bron/Kern van oude tradities terug te gaan. Ik werd jarenlang intensief geschoold en op mijn beurt geef ik dit onderricht ook door vanuit de essentie, zonder aan de authentieke technieken iets te veranderen.


Kom kennis maken met relaxatie, yoga & meditatie vanuit 2 grote tradities. Met de oeroude wijsheid en healing van het sjamanisme. Met de 5000 jaar oude geneeskunst âyurveda. En met het bijzondere, sacrale reiki.


Graag inspireer ik je terug naar jouw Bron of Kern!

Evolutie praktijk & cursuscentrum

11 JAAR PER-NESER


In 2010 startte ik mijn praktijk als Âyurvedic Technican®, Naturopaat en Stress-& Mindfulnesscoach. Ik ondersteunde vooral mensen met burnout, fibromyalgie, spasmofilie en spanningsgerelateerde klachten richting revalidatie.


In 2014, nadat ik ook afstudeerde als Erkend Yogaleraar,  werd de zaal gebouwd en begon ik cursussen in groep te geven voor al mijn begeleidingsvormen.


Jaar na jaar groeide Per-Neser, helemaal vanzelf. Tegelijk groeide ook ik steeds dieper - én hoger richting mijn eigen Kern, Verbinding en Authenticiteit.  Toen Per-Neser 10 jaar werd, in 2020, veranderde ik mijn logo om deze verankering naar boven en beneden kracht bij te zetten. Wees welkom om je te laten onderdompelen in het Oude Weten!


De Natuur is een gedicht, de sjamaan is de dichter die zijn bestaan bewandeld, tussen verzen zichtbaar voor het oog of voor het hart. ~ Chamalu


Sofie Van Mensel °21-06-1980

Erkende Naturopaten zijn:

  1. breed gevormd en hebben minstens 2 specialisaties onder de knie
  2. geëxamineerd op therapeutische basiskennis en medische basiskennis anatomie, fysiologie en pathologie
  3. bereid tot voortdurende bijscholing en zelfontwikkeling
  4. bereid tot doorverwijzing, in het belang van de cliënt, wanneer dit nodig is.

Sinds 2010 ben ik aangesloten bij (+ jaren werkzaam geweest in het dagelijks bestuur, de raad van bestuur & toetredingscommissie van) Naturopathica. Wettig erkende beroepsvereniging voor hulpverleners die werken met complementaire methodes in hulpverlening. Naturopathie werkt aanvullend op de klassieke geneeskunde en is geen vervanging van medische behandeling. Raadpleeg eerst uw huisarts voor een diagnose.


Sinds maart 2018 maak ik ook nog deel uit van de multidisciplinaire groepspraktijk BeweegPlus waar u ook terecht kan voor kinésitherapie, osteopathie, psycholoog, jobcoach


Een Naturopaat richt zich op:

  1. de preventie van ziekte
  2. het stimuleren van het inherente genezend vermogen van het lichaam
  3. de behandeling van de persoon in zijn geheel (geest + lichaam + ziel)
  4. de persoonlijke verantwoordelijkheid voor de gezondheid
  5. de voorlichting van cliënten in levenswijzen die de gezondheid bevorderen


Lees hier meer over de privébegeleiding.