Missie & werkwijze

Mijn missie & werkwijze

Kwalitatieve overdracht vanuit oude tradities

Vanuit


tracht ik door te geven wat ik ken zodat men preventief kan werken aan het behouden van de levenskwaliteit - of de levenskracht kan herstellen waar deze uit balans is.


Vele mensen zijn onrustig, uitgeput of ervaren lijden; psychisch, fysisch en/of spiritueel. Volgens de tradities van waaruit ik werk, ontstaat deze disbalans wanneer we afgescheiden zijn.

Innerlijk Vuur, Verbinding, Kracht

Per-Neser betekent het Huis van het Innerlijke Vuur.

Elke cursus in groep wordt met hart en ziel gegeven. Het doorgeven van authentieke kennis staat in elke cursus centraal. Vaak komt hierdoor een proces van transformatie op gang. Men herinnert zich de essentie van het leven, van geluk en ware gezondheid.

In dat geval heb ik mijn doel bereikt; de mens weer te her-verbinden in alle lagen.


Sinds 2010 inspireer ik mensen in levenswijzen die u uzelf doen herinneren en blijvend voeden - en die daarnaast de algehele gezondheid, de persoonlijke kracht en de innerlijke rust herstellen.


Het woord inspiratie komt van het Latijnse "in-spirare" of inademen of inblazen. Spiritus betekent geest of ziel. Inspiratie kan zo gelezen worden als "de ziel of de geest weer inblazen of inademen".

Aanvullend begeleiding & behandelingen

Aanvullend kan u bij mij ook terecht voor begeleiding op maat. Sinds 2021 kan dit enkel nog nadat u een cursus hebt gevolgd of terwijl u deze volgt. Dit is het meest efficiënt qua tijd en investering gezien u dan reeds wat achtergrond hebt en ik samen met u sneller richting de Kern kan gaan.


Daarnaast geef ik ook  âyurvedische massages

en als Âyurvedic Technician® heb ik kennis en ervaring m.b.t. de chakra's, de nâdî's (energiebanen), de drukpunten (marmapunten) en met prâna in het algemeen. Ook ben ik geïnitieerd in verschillende technieken die diep inwerken op de mens in alle lagen.


Voel u vrij om zonder woorden en in een ontspannen kader deze behandelingen te komen ontdekken en ondergedompeld te worden in een wereld die lichaam, geest en ziel weer verbindt.

Erkend Yogaleraar

Erkend Naturopaat

Âyurvedic Technican®

Stress & HSP coach

Mindfulnesscoach

Jaarlijkse bijscholingen

Erkende Naturopaten:

1. zijn breed gevormd en hebben minstens 2 specialisaties onder de knie

2. hebben een brede therapeutische basiskennis én een brede medische basiskennis anatomie, fysiologie en pathologie

3. zijn bereid tot voortdurende bijscholing en zelfontwikkeling

4. zijn bereid tot doorverwijzing, in het belang van de cliënt, wanneer dit nodig is.

Ik werk samen met klassieke artsen en maak oa. ook deel uit van een groepspraktijk met kinesisten en osteopaten.

Ik ben sinds 2010 aangesloten bij (én verscheidene jaren actief werkzaam geweest in het dagelijks bestuur, de raad van bestuur & toetredingscommissie van) Naturopathica. Wettig erkende beroepsvereniging voor hulpverleners die werken met complementaire methodes in hulpverlening.


Naturopathie richt zich op:

1. de preventie van ziekte

2. het stimuleren van het inherente genezend vermogen van het lichaam

3. de behandeling van de persoon in zijn geheel (geest + lichaam + ziel)

4. de persoonlijke verantwoordelijkheid voor de gezondheid en de voorlichting van cliënten in levenswijzen die de gezondheid bevorderen


Naturopathie werkt aanvullend op de klassieke geneeskunde en is geen vervanging van een medische behandeling. Ik adviseer eerst uw huisarts te contacteren voor een diagnose.

Sofie Van Mensel

Erkend Naturopaat aangesloten bij Naturopathica.

Wettig erkende beroepsvereniging voor hulpverleners die werken met complementaire methodes in hulpverlening.

Erkend Yogaleraar aangesloten bij Yogafederatie.

Overkoepelend orgaan dat waakt over de kwaliteit van het onderricht van de duizenden jaren oude, authentieke yogatraditie uit India.

Enkel erkende leraars staan borg voor kwalitatief onderricht in yoga en meditatie.

Copyright © 2010-2020. Alle rechten voorbehouden