GroepsVisionQuests

Het sjamanisme is de oudste der natuurtradities. Het wordt geschat tot 45.000 jaar oud te zijn. Het is de oudste vorm van healing en transformatie.

Het Siberisch/Altai sjamanisme zou een grote invloed gehad hebben op de Rishi's van India, het ontstaan van de Veda's en de legende van de berg Meru. Vele Griekse en andere Europese cultussen kunnen terug getraceerd worden tot Zuid Siberië. Het woord sjamaan of šaman zelf is afkomstig uit Oost Siberië en betekent "hij die Weet' of 'hij die Ziet'. Zijn kennis en inzicht dankt de sjamaan aan zijn relatie met de natuur en de spirits. Hij is therapeut, dorpsgenezer, priester en een tolk tussen de werelden.


De sjamaan werkt via een bijzondere ziens-en-(bewust)zijnstoestand. Hierdoor kan hij kennis terughalen uit de droomwereld en ook is hij in staat om de cliënt te doen 'reizen' om zelf belangrijke inzichten terug te halen. Samen worden zo belangrijke transformatieve processen op gang gebracht.


In vele tradities is de Vision Quest een proces dat verschillende uren tot dagen in beslag neemt.

Een queeste is een zoektocht naar dat wat verloren is. In de eerste plaats gaan we samen een stukje 'visie en healing' terughalen. Antwoorden op belangrijke vragen kunnen onderweg gevonden worden, alsook een hernieuwde rust en verbinding met de natuur en jezelf in alle lagen. Ik begeleid zowel sjamanistische meditaties, korte en lange vision quests en jaartrajecten.


GROEP Vision Quests / Sjamanistische reis


De sjamanistische reis is een zachte en vooral efficiënte manier om te komen tot inzicht, groei en transformatie.

Elke 6 à 8 weken, telkens op vrijdagavonden van 18:15-19:45, kan je deelnemen aan een sessie. De prijs per sessie is 13€.

Sessies kunnen los gevolgd worden. Wie ze alle 8 volgt, doorloopt een volledig Wiel met belangrijke processen.


Voor wie:

 • Kennis wenst te maken met het sjamanisme op een laagdrempelige manier
 • Zich wenst te verbinden met de cycli van de natuur om belangrijke transformatieprocessen op gang te brengen
 • In het verleden een jaartraject volgde en de verbinding met het wiel en de sjamanistische reis wenst te onderhouden
 • Ingeschreven is voor de trajecten die starten op 26/9 en/of 24/10 en de sjamanistische reis extra wenst in te oefenen


Het thema van elke ceremonie is gekoppeld aan het desbetreffende seizoen. Je leert je op een diep niveau te verbinden met onze natuur en ontdekt de verschillende seizoensenergieën/overgangen en hoe deze telkens in onszelf belangrijke, diepgaande transformaties in gang zetten. Hier kan je meer lezen over het Keltische Wiel van het jaar. Iedereen kan aan deze losse sjamanistische reizen deelnemen, ook zonder eerdere voorkennis.


Na een korte ceremonie volgt een lange, begeleide, liggende sjamanistische meditatie. Hierin gaan we samen 'op reis' om een stukje visie of een inzicht terug te halen. Antwoorden op belangrijke vragen kunnen gevonden worden, alsook een hernieuwde rust en verbinding met jezelf of de Bron.

Deze sessies vinden telkens plaats op de vrijdagavond (18:15-19:45) voorafgaand aan de Sabbats van het Wiel v/h Jaar.


 • 24 Sep'21 Mabon
 • 29 Okt'21 Samhain (wachtlijst)
 • 10 Dec'21 Yule
 • 28 Jan'22 Imbolc
 • 25 Mrt'22 Ostara
 • 29 Apr'22 Beltane
 • 17 Jun'22 Litha
 • 29 Jul'22 Lammas

SOUL RETRIEVAL MEERDAAGSE REIZEN


Door bepaalde omstandigheden (overbelasting, verdriet, trauma) ontstaat er een (af)scheiding geest/lichaam die kan leiden tot angsten en emotioneel of fysiek krachtverlies. Vaak ontstaan hierdoor ook mentale of fysieke klachten of ziekten en een verkeerde relatie met zelfzorg. Er kan ook een afgescheidenheid zijn met de Bron wat leidt tot een algemeen diep gevoel van onrust of verloren te zijn.

Een soul retrieval reis is een prachtig iets om te ervaren. Ik begeleid je naar bijzondere energetische plekken waar ik je via bijzondere technieken zal helpen je intenties te verankeren of heling te brengen waar nodig.


Ter info: Je kan ook losse healingsessies van 1,5u Soul Retrieval boeken hier in de praktijk. Zie ook de andere sjamanistische healings.


MEER OVER DE RETRAITES

To retreat betekent 'zich terugtrekken'. We stappen even uit de maatschappij en de volle natuur in van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. We smeden belangrijke en onvergetelijke banden met het energetische landschap. Het is een intensieve maar vooral herbronnende dagretraite waarin je ondergedompeld wordt in soul & power retrieval, overgangsriten, en healing. Stilte, verbinding en loslaten zijn belangrijke onderdelen zodat je aan introspectie en healing kan doen.


Voor in betere tijden:
3 dagen Drenthe: programma en prijs weldra online
5 dagen Glastonbury: programma en prijs weldra online