Wie ben ik

Wie ben ik

Van kindsaf heb ik altijd genavigeerd vanuit een andere focus en filosofie in het leven. Al heel vroeg interesseerde ik me in Oosterse filosofie, mystiek, esoterie en natuurtradities wat me voor velen tot een zonderling maakte.


In 2003 werd ik ziek. Ik was toen 23 jaar. Gezien de Westerse geneeskunde mij geen oplossing kon bieden, besloot ik mijn gelaat naar het Oosten te richten. In 2007 startte ik met een langdurige opleiding in Âyurveda;  vastberaden om mijn gezondheid te herstellen. Âyurveda heeft ook daadwerkelijk mijn gezondheid en welzijn gered.  Mijn leraar zei me, in 2009, dat ik hiermee andere mensen diende te helpen. Een zaadje werd geplant.


Echter hunkerde ik eerst en vooral opnieuw naar de Eenheid die ik als kind altijd voelde. Ik vroeg mijn leraar hoe die weer te ervaren? Hij zei: "Dát is waar Âyurveda stopt en Yoga begint".
Zo vond ik mijn volgende leraar en startte met een 5-jarige opleiding.


Het zaadje had goede wortels want ik schoolde me nog bij als Stress - en Mindfulnesscoach en op 1 oktober 2010 werd mijn gezondheidspraktijk 'Per-Neser' geboren. In 2012 begon ik op aanvraag van bedrijven en verenigingen op verplaatsing lessenreeksen in groep te geven. En sinds 2014 ook hier in de zaal die ruimte heeft voor max. 21 geïnteresseerden.


Op 1 oktober 2023 zal Per-Neser 13 jaar bestaan.
Hier kan u alles lezen over het cursuscentrum & de praktijk.

Maar ik ben ook gewoon Sofie. Geboren op Zomerzonnewende 21-06-1980.
Dochter van de Zon. Mysticus. Filosoof. In nomen est omen...

Ijsbeer. Bomenklimmer. Zot van natuur, dieren, dans, sport, meditatie, japa, kirtan, stilte. Graag op mezelf. Mama. Time-manager. Creatieveling. Doe-het-zelver.

Getrouwd met Tom waarmee ik intussen bijna 18 jaar samen ben.
Wij zijn 7/7 de trotse pleegouders van Lyam (5,5 jaar) en Ragnar (4 jaar).


Tom heeft op ditzelfde adres zijn eigen praktijk op vlak van oplossingsgerichte therapie, opvoedings,- autisme,- en pleegzorgondersteuning www.terrapathos.be

Bij Per-Neser staat zorgzaamheid en dienstbaarheid centraal.


De naam is Oud-Egyptisch en betekent de Tempel van het Vuur.


In het Oude-Egypte waren er 2 heilige plaatsen: Per-wer ("Great House") dat behoorde tot Boven Egypte en Per-nu (of Per-neser: "Flame House") het heiligdom van Beneden Egypte.


Per-Wer stond symbool voor de hemel en goddelijkheid.


Per-Neser daarentegen was de verblijfplaats van de goden.


Het staat symbool voor wederopstanding of Wedergeboorte en de Vernieuwing van het Leven.


--


"The practice of Ayurveda is designed to promote human happiness, health and creative growth.


It is the science of daily living and this system of knowledge evolved from the sage's practical, philosophical and religious illumination which was rooted in their understanding of the creation.


Ayurveda helps the healthy person to maintain health and the diseased person to regain health."

~ www.soukya.com