Âyurveda Abhyanga & Marmapunt behandelingen

 

Beschrijving

Hartverwarmend en diep inwerkend

Âyurveda staat bekend voor haar diep reinigende, voedende adviezen en behandelingen.

De Âyurvedische Abhyanga/marmamassage is een complete behandeling voor het lichaam, maar ook voor de emoties en de geest. De klassieke voet-en hoofdmassage (pada abhyanga en shiro abhyanga) is hierin eveneens inbegrepen en ook worden de marmapunten behandeld.

Marmapunten (107) zijn acupressuurpunten en belangrijke kruispunten waar specifieke weefsels elkaar ontmoeten (oa. bloedvaten, zenuwen, gewrichten, botten, pezen, spieren). Ook de chakra’s zijn bijzondere marmapunten; wielen van waaruit de nâdi’s of subtiele zenuwbanen/energiekanalen (van 14 hoofdnâdi’s tot 72.000 subtiele kanalen) stromen. De nâdi’s vervoeren prâna/levenskracht (equivalent van qi/chi). Waar deze verstoord is, komt dit aan de oppervlakte ter hoogte van de marmapunten.

Meer over prâna, nâdi’s, chakra en marma

Effecten

– ontspant lichaam, geest en het zenuwstelsel en sterkt alles weer aan

– bevordert de doorstroming van prâna/levensenergie

– voedt de weefsels (spieren, pezen en gewrichten) en maakt droogte/knopen los

– stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam

– maakt afvalstoffen los en helpt deze af te voeren

– bestrijdt vermoeidheid en stress en bevordert de vitaliteit

– kan geblokkeerde emoties losmaken

– stimuleert kwaliteiten als overgave, loslaten en zelfzorg

– maakt lichaam en geest meer weerbaar voor invloeden van buitenaf

– corrigeert de disbalans in de weefsels en de dosha’s.

– werkt preventief voor het behoud van een gezonde geest in een gezond lichaam.

De kruidenolie wordt gekozen op maat van de klachten. De olie wordt verwarmd net boven lichaamstemperatuur. Dit opent de huidporiën zodat de olie optimaal wordt opgenomen door de weefsels. Zo kunnen de kruiden inwerken tot 7 dagen na de massage. De kruidenoliën waarmee ik hoofdzakelijk werk, worden geadviseerd bij: spierspanning, zenuwpijnen, onrust, mentale of fysieke overbelasting of uitputting, gebrek aan veerkracht, problemen met de immuniteit, krachteloosheid, slapeloosheid, hoofdpijn, depressie, ontstekingen, huidproblemen, gewrichtspijnen en hormonale klachten. Âyurvedische kruidenoliën werken aanvullend en zijn geen vervanging voor de klassieke geneeskunde. Ik werk niet met voedingssupplementen maar verwijs in dit geval, en ook bij specifieke aandoeningen, waarbij reeds vele dhatu’s betrokken zijn, verder naar een âyurvedisch arts (wat belangrijk is en een goede naturopaat doet dit).

Bij chronische klachten, overweeg om in het begin elke 3 weken langs te komen voor een behandeling. Nadien, eens de olie meer in de weefsels zit, kan je nog eens per maand komen, eens per 6 weken, enz.. Het is goed om tegelijkertijd in consult-vorm begeleid te worden om fysieke/emotionele klachten aan te pakken.

Als Âyurvedic Technican® ben ik gedurende 3 jaar geschoold in anatomie, in de filosofie van Âyurveda, de 6 wijsheidsscholen, de 5 elementenleer en de praktische toepassing van Âyurveda in het dagelijkse leven. Als Erkend Yogaleraar, meer dan 8 jaar geschoold,  geef ik les vanuit 2 grote, authentieke tradities.

  • NA AFSPRAAK
  • Prijs is 108€.
    Je bent in totaal 2u hier.
  • voor het maken van een afspraak, gebruik het aparte contactformulier
    Gelieve bij aanvraag ook meteen al uw beschikbare momenten door te geven

Zorg voor slechte kledij + sokken + iets om het hoofd warm te houden. De dag zelf neemt u thuis rust. Douche vooraleer naar uw afspraak te komen en eet ten laatste 1,5u vóór uw sessie (een lichte maaltijd ). Zo mogelijk volgt u de dagen vóór en na de behandeling ook een lichter dieet. (vers, sâttvisch) en zorgt u goed voor uzelf. Een âyurvedische abhyanga/marmamassage kan veel losmaken, ook op emotioneel gebied dus is het belangrijk de dagen erna tijd te nemen voor zelfzorg.