KALENDER

Kalender 2023-2024

Week na week - leskalender

zie helemaal onderaan deze pagina


 • Donderdag 23 mei; VOLLE MAAN-MEDITATIE. We starten deze avond vroeger dan anders (19u30 i.p.v. 20u) en werken de Studie van het achtvoudig Pad af + de Basisbeginselen van de leer van Yoga. Datum: donderdag 23 mei (19:30 tot 22:00) -j e kan toekomen vanaf 19:20. PRIJS: 20€.
  MEER INFO & INSCHRIJVEN: https://per-neser.org/webshop/product-categorie/yoga-relaxatie-meditatie/meditatie-avonden-volle-maan/

 • Maandag 27 mei; VIOLETTE VUUR. Voor wie minstens Reiki I heeft. De Violette Vlam is de Energie van de vrijheid. Het is ook een Energie van genade en transmutatie. Shakespeare beschreef de violette vlam als de spirituele wijn van vergeving, de kwaliteit van genade die als zachte regen uit de hemel valt op de plek daaronder. Datum: maandag 27 mei (09:30-12:00). PRIJS: 50€, cursusdocumentatie & certificaat inbegrepen. MAX. 6 deelnemers
  INSCHRIJVEN: https://per-neser.org/webshop/product-categorie/reiki/

  • Maandag 27 mei; REIKI OEFENMOMENT. We starten steeds met een korte ceremonie, gevolgd door een filosofische uiteenzetting en wisselen vervolgens samen uit. De uitwisseling met anderen (zowel in woorden als energetisch) helpt je de kracht van Reiki en de impact die je kan hebben op de wereld meer te bevatten. Het laatste 1,5u wordt besteed aan het ontvangen/geven van Reiki. Datum: maandag 27 mei (13:00-16:00).PRIJS: 35€. MAX. 8 deelnemers
   INSCHRIJVEN: https://per-neser.org/webshop/product-categorie/reiki/

  • Zaterdag 1 juni; MARMAPUNTEN-DAGRETRAITE. Âyurveda staat bekend voor haar diep reinigende en voedende adviezen en behandelingen. Deze workshop is een verdieping op de basiscursus voor wie meer wenst te leren over de marmapunten en zelfmassage. Het is tevens ook een dag-retraite; een moment buiten de tijd voor jezelf vol zelfzorg.
   --> OPGELET: Enkel voor wie de basiscursus gevolgd heeft (!). Datum: zaterdag 1 juni (09:00-16:30).PRIJS: 120€ incl. documentatie en potje âyurvedische olie.
   INHOUD & INSCHRIJVEN:
   https://per-neser.org/webshop/product/2024-06-01-workshop-dagretraite-marmapunten-zelfmassage/

  • Maandag 3 en 17 juni; REIKI I / SEICHEM I INWIJDING. Reiki is een 'opleiding in het Energetische Leven'. Het is een spiritueel pad, dat erg geaard bewandeld zou moeten worden. Hierin ligt wat mijn begeleiding betreft, sterk de nadruk. Zelfreflectie en meditatie is belangrijk zowel voor de eigen persoonlijke processen in het leven, als voor het geaard neerzetten van de technieken. Wie het pad van Reiki wilt opwandelen, dient een verlangen te koesteren om dualiteit te leren overstijgen. Te komen tot harmonie - in zichzelf en zijn relaties. Ook naar de Natuur en Samenleving hebben we een grote rol te vervullen. Data: Maandag 3 juni (deel 1; 18:00-22:00) + vervolg 17 juni (deel 2; 18:00-22:00). PRIJS: 220€ incl. uitgebreide cursusdocumentatie en certificaat. GEDETAILLEERDE INFO: https://per-neser.org/reiki.html 

 • Dinsdag 4 juni; AYURVEDA-VERDIEPINGSTRAJECT. Laatste les van dit 5-maanden durende traject; volzet. https://per-neser.org/webshop/product/ayurveda-verdiepingstraject/
  Nieuw data: najaar'24-voorjaar'25. Overweeg privé-begeleiding in afwachting.

 • Zaterdag 8 juni; STILTE-DAGRETRAITE. Dompel je een hele dag onder in authentieke meditatie - en andere yogische technieken. Traditioneel en diepgaand programma.
  Relaxatie, japa en meditatie volgens de traditie van de Himâlaya en beoefening van âsana’s volgens de viniyoga traditie (Shrî Krishnâmachârya). Datum: zaterdag 8 juni (9:00-17:30). PRIJS: 108€
  PROGRAMMA + INSCHRIJVEN: https://per-neser.org/webshop/product/2024-06-08-stiltedag-yoga-meditatie-vanuit-2-authentieke-tradities/

  • Dinsdag 11 juni; 40 dagen een intentie volhouden tot aan Guru Purnima (21 juli '24).Vorig jaar deden meer dan 45 mensen mee - je kan hier alle info terugvinden.
   Wie meedoet, kan mij dit laten weten en dan neem ik je in gedachten mee. Ik zal hier eerstdaags nog een FB evenement voor aanmaken waarin je je deelname kan bevestigen bij wijze van engagement.Dit jaar zal er uitzonderlijk géén afsluiting in groep zijn. Laat dit jullie echter niet tegen houden om je intentie vol te houden!!

  • Vrijdag 21 juni;  OPROEP: World Peace & Prayer Day + Zomerzonnewende-viering + Volle Maan
   "De Aarde geeft de mens al wat hij nodig heeft: voeding, beschutting, water, vuur, energie, stilte.
   Ze zorgt voor ons als een Moeder. Daarom noemen we haar Moeder Aarde. Ze is een bedding. Ze is kracht. Ze is rust. Ze is Mysterie. 
   Helaas haasten of overprikkelen we ons zo dat we aan de kern van de dingen en het leven voorbij gaan.
   Vele waarden zijn intussen verloren gegaan en we weten niet langer hoe voor onszelf, de medemens of de natuur te zorgen.
   We zijn een soort die in slaap gevallen is. 
   Wie afgescheiden is van de natuur, is afgescheiden van zichzelf, van de eigen levenskracht en van het eigen mysterie.
   Onze 'vergeetachtigheid' heeft echter ook desastreuze gevolgen voor het milieu, onze rivieren, oceanen, regenwouden, flora en fauna.
   Verbinding herstellen is daarom essentieel. Natuurlijk leiderschap opnemen. Wij zijn Natuur.
   Door ons weer te verbinden en diep te luisteren, herstellen we Balans.
   Wij zijn niet afgescheiden van onszelf. Noch van mekaar.
   Noch van de bomen, planten, dieren, oceanen.
   Wij zijn enkel wat in slaap gevallen.
   Moge we allen geleidelijk Ontwaken.
   Onze ware Taak opnemen."
   ~ Sofie Van Mensel

   Datum: VRIJDAG 21 JUNI'24 (18:15 - 22:00). Laatste lesdag van dit cursusjaar + Zomerzonnewende, Volle Maan, World Peace & Prayer Day + Internationale Yoga Dag + nog iets ;-)
   Maar vooral: een bijzondere avond in het teken van Sjamanisme, Verbinding, Ceremonie & Natuurlijk Leiderschap. Voor iedereen die zich geroepen voelt Samen in Cirkel te zitten en een klein verschil te maken. PRIJS: 30€.
   PROGRAMMA + INSCHRIJVEN:
   https://per-neser.org/webshop/product/2024-06-21-world-peace-prayer-day-zomerzonnewende-volle-maan/

  • ZOMERSTOP: JULI + AUGUSTUS + SEPTEMBER (uitzonderlijk omwille van renovatiewerken)

  • NIEUWE PROJECTEN IN DE MAAK:
   2- jarige opleiding Basis Sjamanisme & Verdieping.
   Intussen is het 20 jaar geleden dat ik mijn eerste jaartraject op vlak van Verbinding, Bewustzijn en Sjamanisme begeleidde.
   Vele jaren lang gaf ik de basis jaartraining Siberisch Sjamanisme en de jaartraining Wiel v/h Jaar.
   Tegelijkertijd was er steeds de mogelijkheid tot het volgen van verdiepende trajecten op vlak van Voorouderwerk, werken met Animal Spirits en Werken met Bomen / Planten Spirits. Momenteel ben ik aan het broeden op een 2-jarige training waarin al dit werk vervat zal zijn.
   Wie beginner is, zal kunnen starten met basis-modules, en wie reeds een basistraject achter de rug heeft, zal kunnen vervolmaken met verdieping.
   Ook wie reeds een certificaat op zak heeft, zal uitgenodigd worden om de band met de spirits te gaan her-evaluëren en verdiepen. Het is van belang dieper te gaan luisteren en te komen tot Natuurlijk Leiderschap. Dit houdt in dat je leert om jezelf ten volle te laten leiden door de Natuur en de Spirits. De sjamaan neemt geen actieve rol aan, maar laat zich leiden. Ik voel dat hier voor vele mensen nog een grote stap van verdieping gezet kan worden, ook in het begeleiden van groepen en het doen van ceremonieel werk. Graag blijf ik jullie inspireren om steeds authentieker te gaan werken vanuit het sjamanisme.
   Bij interesse mag je mij steeds contacteren en dan zet ik je alvast op de wachtlijst om je als eerste te berichten. 

   Zie ook alle andere cursussen en privé-begeleiding hier.