Werken met het Wiel v/h Jaar

Werken met het Wiel v/h Jaar


Sinds 2004 begeleid ik mensen richting leven volgens het Wiel v/h Jaar. Het Wiel bestaat uit 8 belangrijke seizoensfeesten of overgangen die gevierd werden door oa. de Kelten. We zien echter ook andere tradities deze 8 sabbats vieren wat eigen is aan natuurreligies die bestonden vóór het Christendom. Voor-christelijke tradities symboliseren het Oude Weten.


Werken met het Wiel helpt je dit Oude Weten weer op te diepen en tegelijk de weg terug te vinden naar jezelf en naar de natuur. Wij ZIJN Natuur. En dus doorlopen wij, net als de natuur, rond deze overgangsmomenten bijzondere transformatieprocessen.

De avonden helpen je ook de eerste stappen te zetten in werken met de sjamanistische reis.

Op 1 jaar tijd doorlopen we een volledig Wiel van 8 sabbats. Zo kan je ontdekken wat een volledige omwenteling kan betekenen voor jou. Het woord Sabbat zelf komt van het Griekse 'sabatu', wat rusten betekent. De bijeenkomsten zijn zo ook telkens een rustpunt voor jezelf om naar binnen te keren en vanuit een vernieuwde visie naar huis te gaan.


Sabbats:

Voor schooljaar '22-'23 is instappen in het Wiel v/h Jaar niet meer mogelijk.


Het volgende jaartraject Werken met het Wiel v/h Jaar zal starten met Samhain'23: op dinsdag 31/10/2023.

De bijeenkomsten zijn telkens van 18:15 - 21:45

 1. Samhain
 2. Yule - Winterzonnewende
 3. Im'bolc
 4. Ostara
 5. Bel'tane
 6. Litha - Zomerzonnewende
 7. Lammas
 8. Mabon - Herfst Equinox
 9. Samhain


  we eindigen elke bijeenkomst met een sjamanistische reis.
  De sjamanistische reis is een zachte en vooral efficiënte manier om te komen tot inzicht, groei en transformatie. Na een korte ceremonie volgt een liggende sjamanistische meditatie. Hierin gaan we samen 'op reis' om een stukje visie of een inzicht terug te halen. Ik help je d.m.v. instrumenten en mijn stem te komen tot een verruimde ziens-en-(bewust)zijnstoestand. Hierdoor kan je kennis terughalen uit de droomwereld. Samen worden zo belangrijke transformatieve processen op gang gebracht.


  PRIJS :

  • 699€ incl. documentatie omtrent de sabbats en huiswerkopdrachten (in totaal voor alle sabbats +/- 80 pagina's).
   Het huiswerk kan je helpen om oude patronen los te maken en zelf je eigen Grote Transformatie op gang te brengen. De natuur laat zich echter niet haasten, dus vertrouw erop dat ook jij op een zacht tempo zal groeien en komen tot loslaten en groei.


  Meer over de Sabbats of seizoensovergangen


  Jaarfeesten/sabbats symboliseerden de cyclus van leven, dood en wedergeboorte. Deze cyclus bevindt zich ook in ons. Door het vieren van deze seizoensovergangen geven we daar vorm aan. We eren de natuur waar wij deel van uitmaken, en eren bijzondere overgangsprocessen in onszelf. De cyclus van licht en donker, van planten en oogsten is een altijd draaiend Wiel, zonder begin en zonder einde. Door een jaar lang te leven met de natuur ontdek je welk transformatief werk er bij welke sabbat hoort.


  Het Keltische jaar begon op 31 oktober (Sam'hain). Deze periode staat voor loslaten of wegsnoeien wat je niet langer nodig hebt en het stellen van nieuwe doelen. Indien de natuur niet loslaat in de herfst, komen er in de lente geen nieuwe scheutjes en kent de boom geen groei. Loslaten is met andere woorden een voorwaarde tot groei. In de winter (Yule) keren we bewust naar binnen voor zelfonderzoek en contemplatie. Het is de tijd om te bezinnen richting het nieuwe jaar. Alles verstilt, en net als de natuur trekken we ook onze sapstroom/energie naar binnen.  In de duisternis van de winter ervaren we haar als belangrijke baarmoeder waarin de eerste zaadjes veilig gecreëerd, geborgen en verwarmd worden. We werken rond onze Schaduw en wanneer de dagen lichter worden, verwelkomen we de groei (Im'bolc) in onszelf. We doen belangrijke transformatieprocessen rond Ostara en rond Bel'tane. Met Litha of de Zomer Zonnewende zijn we in volle manifestatiekracht. Hierna naderen we onze eerste oogst: Lammas of Lughnasadh. We plukken onze eerste realisaties en met Mabon gaan we onze 2e oogst ontdekken in onszelf. Daarna begint Samhain in zicht te komen. We gaan bewust losmaken en loslaten. Dankbaar kijken we terug op een jaar vol transformatie. En stellen nieuwe doelen.
  Zo blijft het Wiel elk jaar draaien en kan je de documentatie blijven gebruiken. Elk jaar ben je een nieuwe persoon.

  • EXTRA:
   Bij voldoende interesse, kan er in de zomermaanden extra een daguitstap ingepland worden naar Wéris (75€), 08:00-20:00 incl. verplaatsing - datum na groepsoverleg - Wéris is ons Belgische Stonehenge (vol menhirs en dolmen) dat een prachtige natuur en energie herbergt.
   Dit geeft onvergetelijke herinneringen en geeft diepe herbronning.  Aanvullend bij interesse: