Werken met Animal Spirits & Healing - Siberisch Sjamanisme

Siberisch Sjamanisme; Werken met Animal Spirits & Healing


Lees hier meer over het sjamanisme en alle trajecten in groep.


In het sjamanisme wordt er op een bijzondere manier gewerkt met Animal Spirits of Diertotems.
Ze worden gezien als één van de belangrijkste Spirit Helpers en ze helpen de Sjamaan om zichzelf uit te zuiveren op gebied van emoties en persoonlijke kracht – ook helpen ze hem tijdens zijn reizen richting het vinden van belangrijke andere Spirit Helpers of Inzichten en bevorderden ze de Spirituele Groei in sneltempo. Ze delen graag veel inzichten uit en zetten je doelgericht aan het werk ;  op weg richting het realiseren van je dromen en potentieel.
Leren werken met Animal Spirits is een groot en belangrijk onderdeel van het sjamanistsich werk op zich.

Hier wordt een Verdiepingsmodule aan gewijd, die op dezelfde lesdagen is als het jaartraject PAD V/D SJAMAAN jaartraject Siberisch Sjamanisme. (jaartraject in de voormiddag, diertotems in de namiddag)
Leer werken met 12 belangrijke totems en met 20 soorten healings waaronder de Soul Retrieval.

Ontdek hoe elk dier over bijzondere kwaliteiten beschikt die jou op fysiek, energetisch en emotioneel vlak kunnen ondersteunen en helen. Elk van deze dieren herbergt een bijzonder medicijn. Je leert diepgaand te werken met deze spirits en een goede relatie uit te bouwen. Dit brengt een bijzonder grote transformatie op gang.
De totems waar mee gewerkt wordt:

  • Kraai - Arend - Hert - Eland - Wolf - Vos - Uil - Slang - Beer - Lynx - Everzwijn - Eekhoorn.

Het traject heeft 4 doelen:


  1. een diepgaande connectie tot stand te brengen met 12 bijzondere dieren en hun medicijn
  2. het werken met de sjamanistische reis & met sjamanistische healing te verdiepen
  3. diep persoonlijk inzicht te vinden en transformatie
  4. van hieruit healing te brengen voor jezelf en de ander


DATA '23-'24:

  • 6 zondagen :  
    5 lesmomenten 14:00-17:30
    1 lesmoment 10:00-17:30 
    (vanaf sep'2023 - data worden spoedig gefinaliseerd)

               

PRIJS:

  • 499€, max. 10 deelnemers


Hieronder kan je al enkele beschrijvingen van healings terugvinden die je zal aanleren.

Authentieke Healings & Vision Quests


Lees hier meer over het siberisch sjamanisme. Traditionele diepgaande technieken van healing.

Soul Retrieval, Power Retrieval

zie de link4 Spirits healing - klankhealing


In het Siberisch sjamanisme gaat men ervan uit dat er 4 trillingsniveau's zijn.

  1. De laagste trilling is de zijnstoestand vanuit dewelke we disbalans ervaren, angst, stress, spanning, frustratie, ergernis, conflict. Dit is echter ook de trilling van transformatie. Er wordt met deze energie gewerkt om blokkades los te krijgen en bepaalde processen op gang te krijgen.
  2. De tweede trilling wordt vergeleken met de vibratie van Moeder Aarde. Deze herstelt gevoelens van comfort, liefde, veiligheid, geeft stabiliteit, harmonie, vreugde en balans. Van hieruit leven we in verbinding met de natuur en haar schepselen.
  3. De derde trilling is deze van de Lucht . Deze geeft juist inzicht en perspectief, lichtheid, creatie en 'flow'. Op dit niveau voel je je gedragen, geïnspireerd, geopend en vrij. Openheid en vrijheid zijn belangrijke voorwaarden om tot overgave en zo ook om tot de vierde trilling te komen.
  4. De hoogste trilling is deze van stilte en bewustzijn; bewegingsloosheid. Hier is alles verbonden en ben je één met de kosmos, met je schepper, met je kern. Hier heerst een diepe innerlijke rust en gelukzaligheid. Van hieruit handel je juist in de wereld.


Je ligt ontspannen neer en ik gebruik de drum en andere instrumenten om je vanuit de laagste trilling naar de hoogste te brengen en disbalans te helpen transformeren.


Ik werk van de voeten naar boven. In deze techniek dien je eerst los te laten om te ontvangen. We praten niet na gezien het belangrijk is nadien nog even in de hoogste trilling (Stilte, Eénheidsbewustzijn) te blijven.


Duur 1u, prijs 55€

Tree of Life healing - Klank & massage


Er wordt gewerkt vanuit de symboliek en energie van de Siberische levensboom.
Deze staat in 4 dimensies/werelden tegelijk en is verbonden met de hogervermelde trillingen.


Deze healing ondersteunt lichaam en geest om te komen tot diepe transformatie.

  1. Met de wortels (bij de mens de voeten, benen en het onderste deel van de romp) is de levensboom diep verbonden met de aarde en reikt tot de onderwereld. Hier begint transformatie en het doorbreken van patronen, lijden, pijn, onrust, enz...
  2. De stam is het bovenste deel van de romp en de organen. Deze geven ons voeding, bescherming, stabiliteit, zuivering. In de romp zit onze levenskracht.
  3. De takken van de levensboom zijn onze armen, schouders, maar ook de nek en het hoofd. Hiermee reiken we uit naar het licht, naar de warmte van de bron en naar goddelijke inspiratie. Wanneer verbonden, is het hoofd licht en ervaren we flow.
  4. De levensboom zijn hoogste toppen raken de kosmos of de bovenwereld. Deze voeding komt bij de mens binnen via de kruin. Dit is de rechtstreekse connectie met Stilte. Hier ervaren we éénheidsbewustzijn.


Je ligt ontspannen neer en ik gebruik klank en instrumenten, aanraking en massage bovenop de kledij om de 4 werelden/kwaliteiten en de verschillende delen van het lichaam te balanceren.


Er wordt gewerkt van de top van het hoofd naar beneden. Deze richting symboliseert het ontvangen van inzicht + verteren ervan om te komen tot loslaten van wat niet langer nodig is.


Duur 1u (incl. napraten), prijs 55€

3 Everzwijnen healing


Er wordt gewerkt met de energie van het everzwijn. Everzwijn staat voor kracht, healing, vastberadenheid en doorzettingsvermogen. Hij heeft weinig vijanden in het bos en is een meester in aanpasbaarheid.  


Deze healing helpt je op 3 niveau's blokkades te transformeren. Ik werk met 3 everzwijnen en breng 3 medicijnen terug voor jou.

Rood everzwijn: staat voor vuur, sterke wil, healingsenergie; het herstelt de vitaliteit en het doorzettingsvermogen om een bepaalde blokkade/ziekte te transformeren.    


Wit everzwijn: leeft nabij water, moeras, rivier en houdt van zwemmen. Is kleiner dan de rode ever en heeft de kracht om met water en met emoties te verbinden. Het medicijn dat wordt teruggehaald en toegediend helpt je om je emoties meer te openen, en specifieke emotionele blokkades te verwijderen.


Zwart everzwijn: leeft in een bos, meestal een eikenbos. Heeft een diepe connectie met Umai, Moeder Aarde en het medicijn dat wordt teruggehaald brengt je harmonie, liefde, innerlijke vrede, rust en balans.


Je ligt ontspannen neer en ik gebruik de sjamanistische trance, instrumenten en mijn stem om de healing uit te voeren.


Duur 1u (incl. napraten), prijs 55€


Lynx healing


Er wordt gewerkt met de energie van de lynx.

Lynx is een baken van rust en sereniteit en houdt van stilte, diepe rust en eenzaamheid.


Hij is vanuit deze stilte de ultieme observeerder. Hij helpt je te 'zien' zodat je empathisch vermogen verhoogt en je ziet wat er nodig is, wat er moet gebeuren in je omgeving. Hij is flexibel, sterk en helpt het lichaam en de botten te helen. Hij is uitermate ontspannen en weet hoe je dit gevoel terug kan krijgen. Ook leert hij je weer te verbinden met de natuur, te spelen en schoonheid en harmonie terug te vinden.


Je ligt ontspannen neer en ik gebruik de sjamanistische trance, instrumenten en mijn stem om de healing uit te voeren. De ogen/het (in)zicht wordt geheald, de botten, en ik herstel je connectie met de natuur, stabiliteit, harmonie, veiligheid en met stilte.


Duur 1u (incl. napraten), prijs 55€


Arend healing


Arend staat voor wijsheid en overzicht. Zien vanuit een hoger perspectief. Hij kan de toekomst aanvoelen, het heden en verleden zien en zo vanuit een verruimd bewustzijn handelen. Hij helpt ons zo op weg richting vrijheid, leiderschap, inspiratie, wijsheid en flow.


De arend healing is pittig en erg transformatief. Als mens zijn we ambitieus en volgen niet altijd ons hart. Net zoals de mythe van Icarus vliegen we te hoog en verbranden ons, storten neer. Ik neem je mee richting de zon, onderweg laat je al je oude ervaringen achter. De zon zal je vleugels verbranden, je zal traag en lang neerstorten en terechtkomen op de bodem van een meer. En zo goed als verdrinken, ... Alles wordt stil... en dan heelt het levenswater je en doet je verrijzen. 


Je ligt ontspannen neer en ik gebruik de sjamanistische trance, instrumenten en mijn stem om de healing uit te voeren.


Duur 1u (incl. napraten), prijs 55€

2 Slangen / Kundalinî healing

Er wordt gewerkt met de energie van de slang die staat voor Grote Transformatie. De Slang is ook diep verbonden met Moeder Aarde. Haar buik neemt voortdurend de vibratie van de Aarde op. Ze helpt ons diep te aarden en herstelt het onderlichaam. Net als in het Hindoeïsme verblijft de slang volgens het Siberisch Sjamanisme opgerold in de onderbuik (Kundalinî), waar ze staat voor de slapende, hoogste energie die we dienen te laten oprijzen tot in het hoofd om tot het hoogste bewustzijn/bevrijding te komen.


Om Kundalinî te doen ontwaken, wordt er gewerkt met 2 energieën. Net zoals we in yoga ida en pingala hebben, werkt het Siberisch Sjamanisme ook met een maan/zon principe. Vrouw/man, wit/zwart. Deze 2 energieën zal ik via de voeten laten binnenkomen zodat ze ter hoogte van de buik samen kunnen smelten en als één krachtige, gebalanceerde slang kunnen oprijzen tot in de kruin. De 2 slangen healing is alchemistisch van nature. De slang wordt goud. Dit is een zeer belangrijke healing die de levenskracht en vitaliteit herstelt.


Je ligt ontspannen neer en ik gebruik de sjamanistische trance, instrumenten en mijn stem om de healing uit te voeren.


Duur 1u (incl. napraten), prijs 55€

Zuivering vuur


Vuur is een erg sterk en erg zuiverend element. In alle oude sjamanistische en paganistische tradities werden er rituele zuiverende vuren gehouden. Vuur brengt daarnaast ook licht in de duisternis, geeft kracht, warmte en de energie van transformatie. Ook geeft het focus.


Met behulp van een kaars doen we eerst enkele concentratie- en meditatieoefeningen. Daarna ga ik je lichaam met de vlam van de kaars zuiveren. Zo komen ook blokkades aan het licht die ik daarna verder tracht te transformeren.


Duur 1u (incl. napraten), prijs 55€

Eekhoorn vision quest


Eekhoorn is een meester in voorbereiden. Hij weet hoe je je moet voorbereiden op de toekomst en op datgene wat je zou willen realiseren. Vaak missen we een juiste routine, juiste zelfzorg en een juist stappenplan om onze dromen te realiseren. Anders zouden we ons mogelijk vergalloperen, of zouden we verkeerde prioriteiten stellen met energieverlies als gevolg.


Eekhoorn is een erg zorgzaam, opgeruimd, creatief, vitaal, levensvreugdig en communicatief dier. Hij leert ons ook de levensstroom en onze relaties te herstellen. Eekhoorn brengt je via deze vision quest op al deze gebieden lessen. Hij heeft immers overzicht vanuit zijn boom en weet wat er nu 'echt' moet gebeuren, en dit zijn zaken die we vaak zelf niet zien..


Je ligt ontspannen neer en ik gebruik de sjamanistische trance, instrumenten en mijn stem om jouw vision quest te begeleiden.


Duur 1u (incl. napraten), prijs 55€

Eland vision quest


Eland wordt geassocieerd met Persoonlijke, Fysieke en Spirituele Kracht. Ze hebben een Grote Aanpasbaarheid en Wijsheid. Eland helpt je moeilijkheden te overwinnen en de Bron van Wijsheid te vinden. We reizen samen. Eerst help ik je connectie te maken met Eland. Dan begeleid ik ons samen in een vision quest doorheen de natuur, op de rug van Eland waar hij ons zal helpen obstakels te overwinnen. Problemen en blokkades die je ervaart in je leven worden zo doorbroken.


Duur 1u (incl. napraten), prijs 55€